Voldsomt styrt kort før mål sender storfavorit ud af spillet

Italienske Alberto Dainese fra DSM-Firmenich var hurtigst, da storfavoritten Kaden Groves blev sat ud af spillet.

Et styrt på 19. etape af Vuelta a España skabte stor dramatik kort før målstregen.

Selvom styrtet skete i høj fart og forrest i feltet, resulterede det kun i et mindre mandefald. Det udnyttede italieneren Alberto Dainese fra DSM midlertidig til at køre først over målstregen.

Top 3 på 19. etape

Top 3 på 19. etape
RankLandRytterHoldTids
1ITAAlberto DaineseTeam dsm-firmenich3:42:09
2ITAFilippo GannaINEOS Grenadiers+0
3NEDMarijn van den BergEF Education - EasyPost+0
Se hele etaperesultatet

Styrtet kort før målstregen sendte blandt andre den stærke sprinter og manden i pointtrøjen, Kaden Groves, af cyklen. Han undgik dog at ryge i asfalten, da han nærmest løbende hoppede af sin cykel.

Groves har tidligere vundet to etaper i det spanske etapeløb og var storfavorit til at tage sejren.

Da styrtet skete inden for de sidste tre kilometer ændrer det ikke på stillingen i klassementet, selvom der opstod huller i feltet.

Top 3 i klassementet

Top 3 i klassementet
RankRytterHoldpoints
1Jumbo - Visma76:48:21
2Jumbo - Visma+17
3Jumbo - Visma+1:08
Se hele klassementet

Sådan forløb etapen

Fredagens etape blev kørt i fladt terræn, og de 177,1 kilometer fra La Baneza til Iscar var at betragte som en ren transportetape mod afslutningen i Madrid på søndag.

Sprinterne havde sat et stort kryds ud for etapen, hvor kun en mulig sidevind ville kunne få indflydelse, men den dukkede aldrig op.

Feltet lod et mindre udbrud på fire ryttere køre væk, men snoren blev holdt kort, og Clément Davy, Paul Lapeira, Mathis Le Berre og Michal Schlegel blev hentet med omkring 19 kilometer til mål.

Kort efter forsøgte Andreas Kron sig kortvarigt, men danskeren blev hurtigt halet ind i igen af feltet, som insisterede på en massespurt.

Alberto Dainese lykkedes på opløbsstrækningen med at overhale landsmanden Filippo Ganna, som ellers blev kørt perfekt frem af Ineos-toget. Marijn van den Berg fra EF endte på tredjepladsen.

Sepp Kuss fra Jumbo-Visma kom helskindet i mål og fører fortsat løbet med 17 sekunder ned til Jonas Vingegaard, der også trillede stille og roligt ind over stregen.

Lørdag venter en mere bjergrig etape, inden den spanske rundtur slutter søndag med en pandekageflad etape til Madrid.