Evenepoel slået på stregen – Kuss kører til Madrid i førertrøjen

Andreas Kron var igen i udbrud, men han blev sat tidligt.

Remco Evenepoel var den store favorit, da udbruddet skulle afgøre 20. etape af Vuelta a España i en spurt.

Men den belgiske stjerne blev akkurat slået af Wout Poels fra Bahrain Victorious, der kørte en smart finale. Evenepoel blev dermed snydt for sin fjerde etapesejr.

Etapen fik også en anden vinder. Den gav således ingen nævneværdige forskydninger i klassementet, og det betyder, at Sepp Kuss vinder Vuelta a España, hvis han holder sig på cyklen på 21. og sidste etape søndag.

Top 3 i klassementet

Top 3 i klassementet
RankRytterHoldpoints
1Jumbo - Visma76:48:21
2Jumbo - Visma+17
3Jumbo - Visma+1:08
Se hele klassementet

Du kan se etapen på TV 2 Sport og TV 2 Play fra klokken 17.05 søndag.

Dansk skuffelse

Undervejs nåede flere danskere formentlig at håbe på rød/hvid succes. Andreas Kron var længe en del af udbruddet.

Med små 40 kilometer til mål var han pludselig ikke at se i frontgruppen længere.

Tv-billederne viste ikke, hvad der var sket, men ikke længe efter skrev hans hold Lotto Dstny på X, at han havde sluppet, fordi farten blev sat op.

Kron kan dog glæde sig over, at han triumferede på 2. etape.

Sådan gik det til

/ Ritzau

Hele ti kategori 3-stigningerne skulle feltet over, og et stort udbrud på mere end 30 ryttere kom tidligt afsted, mens Jumbo-Visma lod sig nøje med at køre en kontrolleret defensiv i feltet.

I udbruddet sad ingen trusler i klassementet, men den detroniserede Vuelta-vinder, Remco Evenepoel, var til gengæld på jagt efter sin fjerde etapesejr i årets løb.

Efterhånden som målstregen nærmede sig, blev udbruddet sprængt i stumper og stykker, og på sidste stigning blev Evenepoel i første omgang sat af, da Wout Pouls accelererede.

Belgieren kom dog tilbage på nedkørslen, og på opløbsstrækningen fandt han tilsyneladende en optimal position lige bag Poels.

Den 35-årige hollænder åbnede spurten tidligt og fik slået et lille hul, som akkurat rakte til sejr, selv om Evenepoel halede ind og slutteligt kastede cyklen over stregen.

Det var Bahrains første etapesejr i årets Vuelta og Poels' 23. sejr i karrieren.