Her får de fantastisk besked, mens blodet flyder

DSM-rytterne Sean Flynn og Max Poole røg ned i det voldsomme styrt kort før mål på 19. etape.

Glæde kan få smerte til at forsvinde. For en stund i hvert fald.

Sean Flynn og Max Poole var en del af Alberto Daineses leadout på 19. etape af Vuelta a España, men røg begge i asfalten og slog sig til blods, da Alpecin-Deceunincks Tobias Bayer begik en brøler i finalen.

Alligevel havde de to DSM-hjælpere overskud til at juble, da de kort efter styrtet modtog beskeden over teamradioen, at deres holdkammerat var kørt først over målstregen.

- Det er et vildt scenarie. De fejrer det, efter at de er styrtet. Med et flækket øjenbryn, lød det fra TV 2 Sports cykelekspert Emil Vinjebo under kommenteringen af etapen.

- Det er altså en kriger, hva'? tilføjede ekspertkollega Rolf Sørensen.

Dedikerer sejren til holdet

I spurten i Íscar formåede italienske Alberto Dainese trods fraværet af Flynn og Poole at holde sig fremme, og på de sidste meter overhalede han sin landsmand Filippo Ganna.

Dermed rejser DSM hjem fra Spanien med minimum to etapesejre. Det hollandske hold vandt overraskende holdtidskørslen på 1. etape i Barcelona.

- Det var virkelig uheldigt at miste Sean og Max i styrtet, men indtil da havde de holdt mig i en perfekt position, og hvor vi ønskede at være.

- Vi vidste, at der var modvind i finalen, så jeg lod Ganna og nogle få andre åbne spurten tidligt, mens jeg ventede på mit øjeblik, siger Alberto Dainese til DSM's hjemmeside.

Dainese dedikerer sin etapesejr til holdet, som han forlader i år.

De kommende to sæsoner skal italieneren køre for Tudor Pro Cycling Team, hvor han bliver holdkammerat med blandt andre danske Alexander Kamp.

Blodige DSM-ryttere kan fortsætte

DSM-træner Phil West oplyser til holdets hjemmeside, at de første undersøgelser af Sean Flynn og Max Poole tyder på, at de er sluppet med nogle hudafskrabninger og sting som følge af styrtet.

Det må derfor forventes, at de begge stiller til start på 20. etape lørdag.

Se 20. etape af Vuelta a España på TV 2 Sport og TV 2 Play fra klokken 11.45.

Italieneren Alberto Dainese fra DSM vandt 19. etape af Vuelta a Espana. Et styrt kort før målstregen sendte blandt andre sprinteren Kaden Groves i asfalten. Video: TV 2 Sport