Evenepoel hædret af Vueltaen

Remco Evenepoel fik rejst sig efter skuffelsen på 13. etape.

Drømmen om klassement gik i vasken, da han knækkede på Tourmalet-etapen.

Men efterfølgende har Remco Evenepoel vist en stor angrebsiver i årets Vuelta a España, og belgieren kan forlade den spanske Grand Tour med bjergtrøjen og tre etapesejre.

De mange og store angreb har Vueltaens løbsledelse nu belønnet ved at give Evenepoel titlen som løbets mest angrebsivrige rytter.

På billedet, som Vueltaen har lagt op på det sociale medie X, ses danske Andreas Kron i baggrunden. Og selvom løbet ikke har meldt ud, hvem de mulige konkurrenter til prisen var, må det tænkes, at Lotto Dstny-rytteren var en stor udfordrer.

Kron vandt 2. etape af Vuelta a España, og han har været tæt på at sejre flere gange, hvor det sidste lige har manglet.

Rejste sig efter katastrofen

Dagen efter nedsmeltningen på 13. etape vandt Remco Evenepoel med et stort soloridt, og dén opskrift gentog Soudal Quick-Step-kaptajnen på 18. etape, hvor sejren i bjergkonkurrencen også kom i hus.

- Det her er måske det vigtigste øjeblik i min Vuelta, sagde Evenepoel ifølge Sporza.

Den tredje etapesejr blev hevet i land efter en monstrøs præstation. Fra udbruddet kørte Evenepoel konkurrenterne ud af hjulet, og han vandt 18. etape med næsten fem minutter ned til forfølgerne.

Netop førnævnte Andreas Kron kom ind som nummer tre på etapen.

Både Kron og Evenepoel var i udbrud og jagtede etapesejren på lørdagens kuperede affære, men de kom begge til kort i finalen.

Evenepoel var tæt på, men han måtte se sig slået på stregen af Wout Poels.