Groves vinder vanvittig finale i Madrid – Kuss vinder Vueltaen

Quick-Steps Remco Evenepoel skabte kaos på sidste etape i Vuelta a España.

Den klassiske og forventede massespurt udeblev, da Vuelta-feltet søndag aften kørte de resterende 101 kilometer i årets sidste Grand Tour.

I en fuldstændig vanvittig finale lykkedes det alligevel storfavoritten Kaden Groves fra Alpecin-Deceuninck at vinde 21. etape.

Det skete dog ikke på normalvis med et leadout-tog foran australieren, da han vandt fra et udbrud, der dog blev hentet i det øjeblik, Groves krydsede målstregen.

Top 3 på 21. etape

Top 3 på 21. etape
RankLandRytterHoldTids
1AUSKaden GrovesAlpecin - Deceuninck2:24:13
2ITAFilippo GannaINEOS Grenadiers+0
3GERNico DenzBORA - hansgrohe+0
Se hele etaperesultatet

Også Ganna og Denz havde siddet med i udbruddet på sidste etape.

Ganske som forventet kunne Jumbo-Vismas Sepp Kuss – 26 sekunder efter etapevinderen – køre over målstregen som vinder af Vueltaen sammen med resten af holdet. Jonas Vingegaard slutter etapeløbet som nummer to, mens Primoz Roglic ender som treer.

Dermed har Jumbo-Visma definitivt vundet alle tre Grand Tours i 2023.

Evenepoel lavede ballade

21. etape i Madrid blev indledt med den klassiske paradekørsel, hvor Jumbo-Visma også fik mulighed for at vise deres nye trøje frem med en helt særlig symbolik.

Med 38 kilometer til mål brød helvede dog løs, da Remco Evenepoel angreb feltet, og den stærke sprinter Kaden Groves, der også var storfavorit til sejren på sidste etape, gik med.

Derudover sad også den stærke INEOS-rytter Filippo Ganna med ude foran, hvilket betød, at feltet måtte kæmpe desperat for at hente tid ind.

På den sidste kilometer gik der en smule taktik i tingene hos udbruddet, hvilket sendte feltet ind i kampen om etapesejren. Remco Evenepoel gav den midlertidig et sidste skud på sejren, hvilket Kaden Groves udnyttede til at sætte sig i hjulet på belgieren og spurte sejren hjem.