Vingegaard bakker Kuss op på doping-spørgsmål

Under årets Tour de France måtte Jonas Vingegaard også forholde sig til spørgsmål om doping.

Hvad skal man efterhånden finde på at sige om Jumbo-Visma-dominansen i årets Vuelta a España?

Gennem løbet har Sepp Kuss, Jonas Vingegaard og Primoz Roglic vist sig som de tre klart mest suveræne klassementsryttere med adskillige etapesejre, podieplaceringer og reel opvisning. Kørende ind til løbets afslutning i Madrid ligger holdkammeraterne nummer ét, to og tre.

Men ifølge Eurosport har succesen også affødt, at rytterne må forholde sig til spørgsmål om doping. I første omgang Vueltaens førende rytter.

- Snyd eller doping er udelukket, for det er ikke sport efter min mening. Hvis du gør noget, der er forbudt, eller hvis du snyder, er du bange for at tabe, men det er essensen af sporten; at acceptere, at du nogle gange ikke er god nok, siger Sepp Kuss.

Vingegaard bakker op om Kuss' melding.

- Jeg er hundrede procent sikker på, at mine to kolleger (Roglic og Kuss, red.) ikke tager noget – ligesom det er tilfældet med mig, siger danskeren – også ifølge Eurosport.

Top 3 i klassementet

Top 3 i klassementet
RankRytterHoldpoints
1Jumbo - Visma76:48:21
2Jumbo - Visma+17
3Jumbo - Visma+1:08
Se hele klassementet

Tidligere under Vueltaen slog Jumbo-Visma-manager Richard Plugge fast, at holdets triumfer er opnået uden snyd, men gennem hårdt arbejde.

- Basen i vores succes ligger i arbejdsmetoden, hvilket inkluderer sofistikeret ernæring og højdetræning, sagde hollænderen i et interview med Wielerflits.

Vingegaard er glad for, at der sættes spørgsmålstegn

Under Tour de France måtte Vingegaard også svare på spørgsmål om doping ad flere omgange. I TV 2-programmet 'AftenTour' gentog han sin pointe.

- Jeg kan godt forstå, at de (folk, red.) er kritiske, men jeg er ikke dopet. Jeg tager ikke noget som helst ulovligt.

- Jeg kan godt forstå, at folk er kritiske, og det synes jeg også, man skal være, fordi ellers kan det være, der sker det, der skete for 20 år siden, sagde han.

I årets Vuelta a España satte Vingegaard og Roglic rekord på den stejle del af Alto de L'Angliru.

Gennem Touren slog Vingegaard og Tadej Pogacar flere rekorder på diverse stigninger, og derfor er Jumbo-kaptajnen glad for, at der bliver rejst tvivl – for rytterne kører hurtigt.

- Sætter man ikke spørgsmålstegn ved præstationer, tror jeg helt klart, det kommer tilbage. Så jeg er glad for at blive spurgt, fordi jeg synes, det er en god ting, at man er kritisk over for, hvor godt vi præsterer, sagde Jonas Vingegaard til TV 2 Sport i juli.

- Det eneste, jeg kan sige, er, at jeg ikke tager noget. Men helt ærligt er jeg glad for, at der rejses tvivl, for vi kører hurtigere, end man har gjort før.