Vingegaard på hårdt arbejde, inden triumfen blev fuldendt med en burger

Den danske Tour de France-vinder havde undervejs i Vueltaen givet udtryk for, at en burger var det, der ville gøre ham allergladest i Madrid.

Må jeg tage en burger med til Sepp også? Jeg er helt sikker på, at han gerne vil have en.

Sådan lød det fra Jonas Vingegaard hos TV 2 Sport efter afslutningen på Vuelta a España 2023, hvor danskeren stadig tog sin rolle som hjælperytter alvorligt og sørgede for manden i førertrøjen.

Årets sidste Grand Tour blev afsluttet med Jumbo-Visma på de tre øverste pladser i klassementet. Den totale dominans og triumf.

Men selvom resultatet var 99,99 procent sikkert inden 21. etape, der normalt består af paradekørsel og en massespurt, så sørgede Remco Evenepoel alligevel for at skabe ravage og gøre det hårdt for resten af Vuelta-feltet.

Det måtte Jonas Vingegaard erkende over for TV 2 Sport efter etapen, hvor han havde fået en øl i den ene hånd og en burger i den anden.

- Det var faktisk lidt hårdere, end jeg egentlig troede. Herinde på omgangene var det ret hårdt, og der kom et meget, meget stærkt udbrud af sted, så vi blev nødt til at køre meget stærkt i feltet, så det blev hårdt.

- Det er sådan, det er på sidste etape. Vi kom sikkert i mål, og alt er godt for os. Det er bare vanvittigt fedt, at vi bliver et, to og tre i klassementet, siger Jonas Vingegaard.

En stor oplevelse på podiet

På daværende tidspunkt ventede han stadig på at træde op på podiet i Madrid sammen med holdkammeraterne Sepp Kuss og Primoz Roglic.

Forinden havde han dog været en tur deroppe sammen med resten af Jumbo-Visma-holdet, hvor de blev hyldet som vindere af holdkonkurrencen.

- Det var en stor oplevelse, at vi kunne gå derop alle sammen på samme tid. Det er fantastisk at være deroppe sammen med sine holdkammerater og en stor oplevelse for os alle sammen, siger Vingegaard.

Derudover kunne han berette, at der kommer mange mennesker med tilknytning til Jumbo-Visma, når Vuelta-triumfen søndag aften skal fejres på ambassaden i Madrid.