Kuss slår fast: - Jeg fortjente at vinde Vueltaen

Hjælperytteren endte med at blive kaptajnen hos Jumbo-Visma under Vueltaen.

Det stod ikke skrevet mange steder, at den evige løjtnant Sepp Kuss skulle vinde Vuelta a España.

Men det var præcis, hvad der endte med at ske – til stor debat i cykelverdenen.

Efter Vueltaen er jeg mere udmattet mentalt end fysisk

Sepp Kuss efter at have været kaptajn

For var Sepp Kuss også den stærkeste rytter i feltet, nu hvor Roglic og Vingegaard ikke jagtede egen succes de sidste par etaper?

Det finder vi aldrig ud af, men selv er Kuss ikke i tvivl om, at sejren er på sin plads.

- Jeg har fortjent at vinde Vueltaen. Jeg ved, at jeg vandt på grund af måden, løbet udfoldede sig på, men jeg synes, jeg fuldstændig fortjener den her Vuelta-sejr. Jeg er dog også nødt til at takke mine holdkammerater for at sætte sig i mit sted, siger Sepp Kuss ifølge Marca.

Amerikaneren peger på, at det, der gør hans sejr endnu mere værdig, er, at han har præsteret, som han har i sin tredje Grand Tour (!) i år.

Forstår godt Roglic og Vingegaard

Jumbo-Visma store dominans i Vueltaen betød også at storholdet og dets ryttere både før og efter etaperne, skulle foreholde sig til taktiske dilemmaer. For inden det spanske rundløb begyndte, var det Roglic og Vingegaard, der var holdets kaptajner.

Men dét ændrede sig i takt med, at Kuss holdt fast i førertrøjen.

- Jeg forstår godt Primoz. Han havde forberedt sig i et halvt år og var taget til løbet i god form. Han havde et perfekt løb og fortjente i det mindste at forsøge at vinde. Jonas har allerede vundet Touren to gange, og Vueltaen var en chance for endnu en succes, og han er en vinder. Jeg var derfor lidt i midten, siger Sepp Kuss ifølge Cyclingnews og slår fast:

- Vi ville gerne konkurrere imod vores rivaler, men der var ikke nogen, så det blev kompliceret.

Den forsvarende Vuelta-vinder Remco Evenepoel var ellers en af dem, der skulle have budt Jumbo-Visma op til dans, men han tabte svimlende 27 minutter i klassementet på 13. etape.

Nedturen var total for Remco Evenepoel, der blev sat tidligt på 13. etape og endte med at krydse målstregen mere end 27 minutter efter Jonas Vingegaard. Video: TV 2 Sport

Derfor stod det hurtigt klart, at det ikke ville blive et spørgsmål om hvor vidt Jumbo-Visma ville vinde det spanske rundløb, men i stedet hvem af deres ryttere, der skulle nappe sejren.

Kuss er tilfreds med sin rolle

Det har været debatteret ved flere lejligheder, om Sepp Kuss skulle prøve sig af som kaptajn hos et andet hold.

Netop dén rolle befandt amerikaneren sig pludselig i under Vueltaen, og det har lært ham en ting eller to.

- Jeg har indset, at jeg er i stand til at føre en Grand Tour og være meget konsistent i nærmest samtlige etaper, men jeg ved også nu mere end nogensinde, hvor svært det er at være kaptajn, siger han ifølge Cyclingnews og fortsætter:

- Jeg kan stadig godt lide min rolle som hjælperytter, fordi jeg kan koble af efter løbene. Efter Vueltaen er jeg mere udmattet mentalt end fysisk, siger Sepp Kuss.

Den 29-åriges aftale med Jumbo-Visma løber frem til 2024.