Løj Fabian Cancellara for Riis?

16x9

Fabian Cancellaras afgang fra Bjarne Riis er under lup

Den schweiziske wattkonge Fabian Cancellara fortalte i forgårs, at han forlader Team Saxo Bank, fordi han ikke vil stå i skyggen af Alberto Contador. Men var det sandheden?

Nu viser nye oplysninger, som TV 2 Sportens magasin Lige På og Sport er i besiddelse af, at Cancellara allerede i slutningen af sidste år lå i forhandlinger med sin kommende arbejdsgiver, det luxembourgske cykelhold Team Schleck.

Derfor kan han altså ikke bruge Contador - der først under Tour de France 2010 begyndte at forhandle med Bjarne Riis - som undskyldning for at forlade det danske cykelhold.

Direktøren bekræfter
I forbindelse med planlægningen af det nye luxembourgske cykelhold blev Fabian Cancellara endda brugt i salgsmateriale for at lokke sponsorer til.

Dengang stod den tidligere Astana-manager Marc Biver i spidsen for det ny cykelprojekt, og han bekræfter, at han allerede sidste år forhandlede med Cancellara.

- Cancellara vidste det. For jeg kender Cancellara, og jeg havde personligt en snak med ham om det. Det var i december og i januar, siger Marc Biver til LPS, mens det ikke har været muligt at få en kommentar fra Cancellara selv.

Få hele historien om tilblivelsen af det luxembourgske cykelhold, om hvornår Schleck brødrene kom med, om hvornår Kim Andersen kom med, og om hvornår det hele gik op for Bjarne Riis i LPS i aften klokken 22.30 på TV 2.