Hushovd: Jeg bliver klar til OL

16x9

Trods skader regner Thor Hushovd med at være i form til OL i London

Matti Breschel, Mark Cavendish og alle andre, der drømmer om guld ved OL i London, har fået endnu en konkurrent at bekymre sig om.

Den norske BMC-rytter Thor Hushovd har været plaget af skader hele sæsonen, men efter en pause ser den tidligere verdensmester nu lyst på sine muligheder.

"Når kroppen fungerer så godt, som den gør nu, så har jeg før kunnet træne mig i god form. Det er bestemt muligt at finde formen til OL," siger han til den norske avis VG.

Dropper Touren
De mange skader har fået Thor Hushovd til at opgive at deltage i årets udgave af Tour de France - en beslutning, han stadig er tilfreds med.

"Jeg ved, at jeg havde kørt mig helt i sænk, hvis jeg var fortsat på det oprindelige oplæg," siger den 34-årige rytter, der mener, at Touren kan give nogle ryttere en fordel.

"Det kan gå begge veje. Hvis man afslutter Touren med slidte ben, så har man ikke en chance for at præstere godt i London. Men kommer man ud med overskud, så bliver man ekstremt god. De, der har kræfter efter Touren, har en stor fordel," siger Thor Hushovd.

OL-rute for alle
Mark Cavendish er storfavorit til at tage OL-guldet på hjemmebanen i London, men stigningen Box Hill, som OL-feltet skal passere ni gange, kan vise sig at blive for hård for nogle sprintere og dermed åbne mulighederne for ryttere som Thor Hushovd og danske Matti Breschel.

"Bakken er benhård. Det er ikke givet, det bliver en samlet spurt i det hele taget. Hvert hold har kun fem ryttere, så fire mand skal arbejde for kaptajnen i 250 km. OL bliver et vældig åbent løb," siger den norske favorit.

Thor Hushovd har ikke vundet et løb eller en etape siden september sidste år, men det kan altså ændre sig den 28. juli, hvor mændenes linjeløb ved OL køres afholdes.