Mørkøv mod uret for DM-podieplads

16x9

Michael Mørkøv viste med stærk kørsel i Schweiz Rundt, at formen og benene har det rigtigt godt, og det vil han torsdag prøve at omsætte til en DM-podieplads.

Årets danske cykelmesterskaber skydes i gang i Hammel med enkeltstarterne torsdag, og her satser Team Saxo Bank-rytteren på en medalje.

"Jeg fik bronze i 2010 og blev nummer fem sidste år, så det er en disciplin, hvor jeg håber at køre med om medaljerne.

"Jeg havde nogle gode dage i Schweiz og har følt mig frisk efterfølgende, så jeg tror på det," siger Mørkøv.

Andre er favoritter
Han mener, at den 39 kilometer lange rute omkring Hammel og Hadsten ligger godt til ham, men erkender også, at Jakob Fuglsang og Alex Rasmussen nok er favoritter.

Det forhindrer dog ikke banespecialisten i at gå efter sejren.

"Jeg prøver altid at sætte realistiske målsætninger, og der er ingen grund til at tro, at jeg bliver verdensmester i enkeltstart.

"Det kunne da være fedt at vinde DM med tiden, men jeg er oppe imod nogle hårde konkurrenter, og derfor vil en podieplads også være tilfredsstillende," siger han.

Ukendt Tour-fremtid
De fleste andre Tour de France-hold har allerede offentliggjort, hvem de sender af sted til Frankrig, men der er endnu ikke sluppet noget ud fra Team Saxo Bank.

Michael Mørkøv har dog allerede fået besked om, hvorvidt han indgår i planerne.

"De melder nok noget ud i løbet af de næste par dage, men indtil da må jeg hellere lade være med at sige noget," siger Mørkøv, der endnu ikke har haft mulighed for at prøve kræfter med det franske etapeløb.