Styrt ødelagde DM for verdensmester

16x9

Den danske juniorverdensmester Mads Würtz Schmidt var trods god form og sin VM-tri­kot ikke i stand til at sikre det danske mesterskab for juniorer i enkeltstart.

Han styrtede syv kilometer fra målstregen og kom i mål i en tid, der var tre sekunder dårligere end Mathias Wichmann Krigbaum, som kunne juble med vennerne på målstregen, da han så Schmidt køre i mål.

"Jeg havde håbet på det, men det blev sådan lidt spændende. Det vil måske være at stramme den lidt at sige, at jeg kan blive verdensmester nu, hvor jeg har slået ham, men chancen er der selvfølgelig," siger vinderen.

Manglede fokus
Efter løbet kom Mads Würtz Schmidt over til Mathias Wichmann Krigbaum for at sige tillykke og forklare, at han var styrtet.

"Det er jo ikke min skyld, at han vælter. Det kan jeg ikke tage mig af," siger Krigbaum.

Den danske juniorverdensmester røg af cyklen, fordi han var ukoncentreret.

Er træt af situationen
"Der var en lille kurve, og så kom jeg til at kigge for meget ned. Jeg røg ud i noget græs, og så slog jeg en kolbøtte. Jeg tabte i hvert fald sejren på det styrt," siger Mads Würtz Schmidt.

"Jeg er pisseirriteret på mig selv. Det var en koncentrationsfejl," lød det fra rytteren, der kører for Blue Water Cycling og desuden vandt juniorernes Paris-Roubaix i år.