Selvsikker Froome

16x9

Hierarkiet på Team Sky synes fortsat at genere superhjælperen Christopher Froome, der på flere etaper har set stærkere ud end chefen Bradley Wiggins.

Froome, der inden 14. etape ligger nummer to i klassementet, fortsætter i hvert fald med at spekulere i, hvad der kan bringe ham øverst på podiet i Paris.Nu siger den britiske rytter, at havde han kørt på et hvilket som helst andet hold end netop Team Sky, kunne han have vundet årets Tour de France.

Situationen er svær
"Jeg er i stand til at vinde Tour de France i år. Men ikke med Team Sky. Men jeg vil ikke lyve. Den nuværende situation er svær, men det er mit arbejde."

"Hvis jeg fornemmer, at vi risikerer at tabe årets Tour, vil jeg køre med de bedste i bjergene. For at vise Team Skys farver," siger Froome til den franske avis L'Equipe. Den stærke bjergrytter er fortsat på kontrakt hos Team Sky til næste sæson.

Holdt tilbage på 11. etape
Han understreger, at han vil være loyal over for holdet og dets interesser, men håber samtidig at få lov at køre, hvis Bradley Wiggins svigter.

"Hvis der er mange bjerge, håber jeg, at Team Sky vil være ærlige over for mig og få holdet til at køre for mig. Og være så loyal, som jeg selv har været," siger Froome til L'Equipe.

På 11. etape blev britiske Froome med de kenyanske rødder forhindret i at vinde tid i det samlede klassementet, da hans hold Team Sky bad ham trække bremsen, umiddelbart efter han havde sat et flot angreb ind på etapens sidste bjerg. Læs mere på tour.tv2.dk.