Rabobank:Rasmussen løj om Mexico

Rabobank oplyser sent onsdag aften, at Michael Rasmussen er blevet trukket ud af Tour de France, fordi han har løjet om sine tidsplaner, nærmere bestemt det meget famøse ophold i Mexico.

"Han sagde adskillige gange, hvor han trænede, og det viste sig at være forkert. Holdets ledelse modtog disse informationer adskillige gange, og i dag fik vi nye informationer," siger manager Theo de Rooij om beslutningen.

"Vi fik onsdag eftermiddag at vide, at Michael Rasmussen ikke havde været i Mexico, som han ellers havde sagt. I lyset af de informationer spurgte holdets ledelse Michael Rasmussen, om han kunne bekræfte disse oplysninger, og til sidst indrømmede han, at han havde været i Italien. For holdets direktør, Theo de Rooij var det dråben, der fik bægeret til at flyde over, og det er baggrunden for, at vi har valgt ikke at lade Michael Rasmussen stille til start torsdag," siger holdets talsmand ifølge L'Equipe.

Rasmussen har oplyst, at han var i Mexico fra den 4. til den 26. juni, men onsdag fortalte den tidligere toprytter og nuværende kommentator for italiensk tv, Davide Cassani, at han havde set Rasmussen i Italien den 13. og 14. i Dolomitterne.

"Rabobank er chokeret og enormt skuffet over, at Rasmussen har løjet om sit opholdssted," skriver Rabobank i en meddelelse.

Danskeren har været i strid modvind, siden det kom frem, at han i flere tilfælde havde fået advarsler for ikke at overholde indberetningsreglerne.