Tour de France

Klassement - Tour de France 2021

Vi venter på de første resultater

Følg med her på siden, når de første ryttere når i mål. Mens du venter, kan du nyde alt vores andet gode indhold.

Du kan til, hvor du kom fra eller til forsiden af tour.tv2.dk

Se Tour de France 2021 live på TV 2

Igen i år sender TV 2 fra Tour de France, når verdens bedste ryttere skal kæmpe om den samlede sejr i det franske løb. Du kan se alle etaper og studieudsendelser på TV 2 eller TV 2 PLAY. I klassementet kan du se den samlede stilling og få et overblik over, hvem der fører i Tour de France.

Tour de France starter 29. august i Nice i det sydøstlige hjørne af Frankrig og slutter på Champs-Élysées i Paris 20. september. På TV 2s hold er studievært Thomas Kristensen hjemme i Odense, mens holdet i Frankrig består af kommentatorerne Dennis Ritter og Rasmus Staghøj. Chris Anker Sørensen, Rolf Sørensen og Lars Bak er årets faste eksperter.

Flere danske ryttere vil være til start. Jakob Fuglsang kommer til at fokusere på Giro d’Italia, mens Kasper Asgreen, Michael Mørkøv, Mads Pedersen, Niklas Eg, Casper Pedersen, Christopher Juul Jensen, Michael Valgren og Søren Kragh Andersen bliver de otte danskere, der er med i feltet.

Colombianske Egan Bernal vandt sidste års Tour de France, og alt tyder på, det er ham, Team INEOS satser alt på, efter de har vraget både Chris Froome og Geraint Thomas til holdet.

INEOS vil blive udfordret af stærke klassementsryttere som Primoz Roglic, Thibaut Pinot, Nairo Quintana, Tom Dumoulin og Tadej Pogacar.

Det britiske storhold, som tidligere hed Sky, har vundet Touren syv ud af de otte seneste år. Fire gange har Froome taget titlen. Foruden Thomas og Bernal kørte holdet i 2012 Bradley Wiggins til sejr.

Næste år skulle Tour-starten være gået i Danmark, men den er nu udskudt til 2022 i stedet, hvor første etape køres i Danmark. Der vil blive kørt tre etaper i det danske landskab, hvor det hele starter med en enkeltstart i København. 2. etape går fra Roskilde til Nyborg, hvor rytterne blandt andet skal over Storebæltsbroen. 3. etape køres fra Vejle til Sønderborg, inden rytterne skal videre til Frankrig.