E-sport

Astralis melder sig klar til at møde verdenstoppen i Royal Arena

Astralis er igen klar til BLAST Pro Series-turneringen, der løber af stablen København i Royal Arena.

Der bliver plads til 12.000 hujende fans, når dette års BLAST Pro Series igen finder sted i Royal Arena i København den 3. november.

Det femte ud af seks hold er nu blevet offentliggjort, og her er det Astralis, der er igen skal kæmpe i mod den absolutte verdenstop.

De danske verdensettere Astralis møder blandt andet de regerende Major-vindere, amerikanske Cloud9, de svenske legender fra Ninjas in Pyjamas, det internationale stjernehold FaZe Clan, der med danske Finn “karrigan” Andersen har været Astralis’ største konkurrenter i år, og holdet med Gabriel “FalleN” Toledo i spidsen, som nu kæmper under det brasilianske Made in Brazil-flag. Det sidste hold annonceres efter den kommende Major i London.

Astralis' Andreas "Xyp9x" Højsleth ser frem til turneringen og til at vise sig frem foran de danske fans i København.

- Det er fedt med et hjemmepublikum, og det er en turnering, som vi virkelig ser frem til. Det er sådan en turnering, man virkelig gerne vil vinde, og vi vil vise danskerne, at vi virkelig kan. Det betyder rigtig meget for os at vise os frem på hjemmebane, og vi ser frem til turneringen, siger han til TV 2 SPORT.

Astralis tabte til det daværende SK Gaming i sidste års turnering. Video: TV 2 SPORT

- En drøm at spille på hjemmebane

Astralis tabte sidste år til SK Gaming, som det hed til dengang og er Made in Brazil i dag, i finalen. Dermed måtte de 12.000 tilskuere tage skuffede hjem. 

Men sådan skal det ikke være i år, og nu vil de have revanche.

- Jeg glæder mig helt sygt til at spille i Royal Arena. Det kan slet ikke beskrives, hvor frustrerende det var, ikke at være med sidste år og især at se finalen, hvor vi tabte efter at have ført stort. Det gjorde ondt, siger Nicolai “dev1ce” Reedtz.

- Vi har været til alle de største turneringer i verden, men den opbakning, det danske publikum leverede, var noget helt andet. At spille på hjemmebane i en fyldt Royal Arena er en drøm for alle danske CS-spillere, og muligheden for at få revanche over brasilianerne er den største motivation.

Den tidligere håndboldmålmand Kasper Hvidt, der nu er sportsdirektør for Astralis, erkender også, at turneringen er utrolig vigtig for det danske mandskab.

- BLAST bliver kæmpestort, og det så vi også sidste år. Det blev ikke meget bedre med så mange mennesker i en fyldt hal. Selve BLAST-konceptet er verdens bedste Counter Strike-turnering, og det tror jeg ikke, at der er mange, der er i tvivl, siger Kasper Hvidt til TV 2 SPORT.

- Det er nogle af verdens bedste hold, der er med, og dem kan man måde vinde og tabe imod. Det er klart, at det er en turnering på hjemmebane, som Astralis gerne vil vinde.

Hele showet, de afgørende gruppespilskampe og den store finale foregår 3. november i Royal Arena, hvor landets største digitale set-up igen danner baggrund for den ikoniske A-formede scene, hvor alle 6 hold spiller samtidig.

Meldingerne lyder på, at der er solgt små 9.000 billetter til turneringen, men der forventes at blive udsolgt.

Du kan se BLAST Pro-turneringen på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY den 3. november.