E-sport

Dansk mangemillionær kravlede over hegnet for at spille computer som 4-årig

Selvom 25-årige Johan Sundstein har vundet millioner på e-sport, er det ikke pengene, der får ham til at bruge tusindvis af timer foran computeren.

Johan Sundstein kan stadig have svært ved at fatte det, der skete i weekenden.

I den store e-sport-turnering The International, som blev afholdt i Canada, tog han og resten af holdet 'OG' nemlig sejren i strategispillet Dota 2, som udover en masse hæder, gav svimlende 75 millioner kroner i præmiepenge.

- Nogen gange kan det være svært at tro på, og når man vågner, skal man lige tjekke, om tingene virkelig var sket, fortæller Johan Sundstein, da TV 2 SPORT møder ham i hans lejlighed på Frederiksberg.

Kravlede over hegn for at spille computer

Sejren er den forløbelige kulmination på mere end 20 år foran computeren. Allerede som helt lille var nemlig Johan bidt af at spille. Det fortæller hans mor, Vivian, til TV 2 SPORT.

- Han startede med at spille på Game Boy, da han var to år, og kort efter begyndte han så at spille på computer, og han var helt vild med det. Som fireårig kravlede han og en kammerat over hegnet i børnehaven for at komme hjem og spille, lyder det fra Vivian Sundstein, som selv sad klistret til skærmen under The International, selvom hun ikke helt forstår alle spillereglerne i Dota 2.

Gang for gang lærer hun dog langsomt de enkelte elementer i det komplekse spil, og Johans forældre har kæmpet med at forstå spiluniverset. De havde dog ikke svært ved at se, at deres dreng havde en specielt talent foran computeren allerede i sine tidlige år.

- De ældre drenge fra skolen kom hjem og besøgte Johan bare for at få lov til at se ham spille, så de kunne lære nogle fif, siger hun.

Kommer ikke til at bruge alle pengene

Det var faktisk et mindre mirakel, at han Johan og holdkammeraterne endte med at tage sejren i den store turnering. Holdet havde kort før turneringen nemlig været nødsaget til at skifte to ud de fem spillere ud.

Alligevel lykkedes det mod alle odds at vinde turneringen, og med den fulgte altså en check på 75 millioner kroner.

- Pengene er ikke det vigtigste. Målet var titlen. Pengene er det, der gør hele turneringen så god og så prestigefyldt, men det er sgu ikke, fordi jeg kommer til at bruge alle de her penge, fortæller han.

For med sejren har Johan Sundstein nu tjent knap 15 millioner kroner i præmiepenge alene i år, og han er dermed den e-sport-spiller i verden, der vundet næstflest penge i dette kalenderår.

- Det er latterlige tal, siger han, mens han kan fortælle, at han i under weekenden rundede 15.000 spilletimer alene i spillet Dota 2.

Johan Sundstein har sammen med sit hold vundet historiens største pengepræmie i e-sport.

Vil bare have et hus og en masse hunde

De store præmiebeløb gør også indtryk på hans mor, Vivian, men hun fortæller, at det ikke er på grund af pengene, at han spiller. Johan Sundstein droppede ud af gymnasiet i 1.g for at hellige sig til sin drøm at vinde de største e-sport-turneringer.

- Det er spillet han elsker. Han har haft den her drøm. siden han var lille dreng, og den gik pludselig i opfyldelse, når man mindst venter det, siger moderen.

Derfor har han heller ikke selv tænkt på, hvad han vil bruge pengene på. Lige nu skal han holde lidt ferie efter en tætpakket sæson med mange udenlandsrejser, og så kan han tænke på at bruge pengene senere.

- En dag vil jeg gerne have et hus uden naboer, men bare en masse hunde. Det er en anden drøm, jeg også håber at kunne realisere, fortæller han.