Dansk stjerne fjernet som kaptajn inden storkamp mod Astralis

Finn ’karrigan’ Andersen har længe fungeret som in-game leader – en form for kaptajn – for stjerneholdet FaZe, men nu varetager en anden rollen.

Normalt er danske Finn ’karrigan’ Andersen hjernen bag taktikken på det internationale storhold FaZe i kaptajnrollen in-game leader. Han har været manden, som inden og under hver runde har dikteret, hvordan de skal gribe tingene an. Men dårlige resultater på det værst tænkelige tidspunkt har fået alarmklokkerne til at ringe.

I den igangværende Major, den halvårlige turnering, der betragtes som den mest prestigefyldte inden for Counter-Strike, havde FaZe tabt sine to første kampe i den indledende runde. Tabte de én til, ville det højest overraskende betyde et tidligt exit for verdensranglistens nummer fem.

Det er et flashback fra Astralis-tiden, og det burde bekymre ham

Andreas 'Jern' Thomsen

Derfor satte de sig sammen og diskuterede, hvad de skulle gøre for at vende den negative stime. Det fortæller holdets største stjerne, Nikola ’NiKo’ Kovač, som sidste år blev kåret som verdens næstbedste spiller af HLTV.

 - Siden kampen mod Mousesports (som de vandt, red.) har vi ændret in-game leader-rollen, hvor jeg tog over bare for at komme op med noget frisk til holdet, for at skabe noget selvtillid, som vi havde brug for, og for at folk begyndte at have tro på tingene igen, siger ’NiKo’, som kalder rolleskiftet for nøglen til succes, ifølge HLTV.

- Vi spillede forfærdeligt i begyndelsen. Det var ikke os. Jeg er bare glad for, at folk endelig har fundet sig selv i spillet.

Rolleskiftet kan være starten på enden for 'karrigan' ifølge ekspert

Ovenstående citater fra ’NiKo’ kom søndag aften, efter at FaZe formåede at vende de to nederlag til sejre i de efterfølgende tre kampe.

Den tredje sejr over franske G2 betyder, at de er klar til kvartfinalen på fredag i Wembley Arena, hvor de møder Astralis - 'karrigans' tidligere hold. Og det bliver fortsat uden FaZe-danskeren i sin vante rolle, slår ’NiKo’ fast. Dette pludselige rolleskift overrasker Counter-Strike-ekspert Andreas ’Jern’ Thomsen.

- Det er det, 'karrigan' er på holdet for. Det har hele tiden været ideologien bag holdet, at han skulle være manden, der skulle styre de her fire superstjerner, han havde under sig. Og det ændrer sig jo pludselig nu.

- Individuelt og aim-mæssigt er han den dårligste spiller på holdet, siger han og uddyber:

- Set udefra er det er bekymrende for 'karrigan'. Jeg ved ikke, hvordan det rammer ham, og om han kan blive i et kompetitivt mindset under kampen og under turneringen. Jeg ved bare, at hvis jeg havde hans tastatur og mus i hænderne, ville jeg godt nok svede lidt ekstra og føle, at jeg skulle præstere.

28-årige ’karrigan’ har siden slutningen af 2016 været in-game leader for FaZe, og den rolle skal han helst have tilbage, hvis han skal have en fremtid på holdet ifølge eksperten.

- Hvis 'karrigan' skal have pladsen på holdet fremadrettet, må det ikke blive en permanent løsning, hvor 'NiKo' overtager den in-game leader-rollen.

Det samme skete i Astralis

Fra starten af 2015 til slutningen af 2016 var ’karrigan’ en del af danske Astralis (tidligere Team SoloMid), hvor han også var in-game leader. I denne rolle havde danskeren stor succes, men på et tidspunkt fungerede det bare ikke mere.

Derfor blev ’karrigan’ bænket, hvorfra han i horisonten kunne kigge på udsigten til, at han ikke var tiltænkt en rolle på det danske storhold.

- Til slut indså vi, at det ikke ville fungere. Måden, spillet blev spillet på, har ændret sig, og det har dynamikken på vores hold også. Finn ville spille en anden stil end resten af holdet og mig, hvilket til sidst fik mig til at bænke ham i sidste uge. Finn er en stor spiller, et taktisk geni, men vi kunne bare ikke få det til at fungere, lød det dengang for Astralis' træner, Danny ’zonic’ Sørensen.

Om et halvt år spiller 'karrigan' stadig Counter-Strike på højeste niveau

Andreas 'Jern' Thomsen

Tilværelsen på bænken sluttede i oktober 2016, da det internationale hold FaZe samlede 'karrigan' op for at få noget struktur på det pengestærke storhold.

Dette tilførte han med det samme. Siden ankomsten har ’karrigan’ ført sit hold til hele seks titler, og i starten af i år var han få øjeblikke fra at vinde en Major.

Danske Finn 'karrigan' Andersen nåede finalen i Major-turneringen sammen med sit hold FaZe, som han er holdkaptajn for. Selvom holdet var storfavorit mod amerikanske Cloud9, missede de den gyldne mulighed. Video: TV 2 SPORT

Der er kun to Majors i løbet af året, og i årets sidste, som er i gang i øjeblikket, har FaZe ikke vist samme vante styrke, hvilket de altså tog konsekvensen af i den indledende runde.

- Det er et flashback fra Astralis-tiden, og det burde bekymre ham, siger Andreas ’Jern’ Thomsen.

I rollen som in-game leader for FaZe har ’NiKo’ ført holdet tilbage med tre sejre i streg, hvilket bookede dem en plads i kvartfinalen. I alle tre kampe har ’karrigan’ haft færrest kills på FaZe-mandskabet. De ændrede roller er kommet for at blive i Majoren og måske også i ESL One New York i slutningen af måneden, fortæller ’NiKo’.

Han fortæller dog ikke, hvad planen er for ’karrigan’ fremover. Fremtiden ser dog ifølge Andreas ’Jern’ Thomsen ikke sort ud for den danske Counter-Strike-spiller.

- Om et halvt år spiller 'karrigan' stadig Counter-Strike på højeste niveau, for han har masser at bidrage med. Hvis det ender med ikke at være på FaZe, finder han helt sikkert et andet hjem. Han har bevist, at man kan investere i ham til at hjælpe med enten at starte et hold op eller få mere struktur på et eksisterende mandskab.

FaZe møder de danske verdensettere, Astralis, i kvartfinalen på fredag klokken 20.45.