E-sport

Lars Løkke og resten af verden følger med, når Astralis kæmper om den største titel

Astralis er én kamp fra at genvinde Majoren i Counter-Strike, når de møder Natus Vincere fra Ukraine i finalen.

Verdens i øjeblikket bedste Counter-Strike-hold er dansk, og søndag aften kan de sætte en tyk streg under den status.

Jeg er sikker på, at I kan gå hele vejen

Lars Løkke Rasmussen

Astralis er nemlig nået frem til finalen ved Majoren i London, som betragtes som den mest prestigefyldte turnering inden Counter-Strike. Der er Major på kalenderen to gange om året, og Astralis har prøvet at løfte trofæet én gang før, da de tilbage i starten af 2017 vandt turneringen i Atlanta. Nu håber de på at gøre det igen.

- Det bliver helt vildt fedt at stå på den store scene og spille en Major-finale igen. Og denne gang i en arena med endnu flere Astralis-fans. Det er en af sæsonens helt store målsætninger at nå hertil, så det er et kæmpe klap på skulderen til drengene, siger Astralis-træner Danny ’zonic’ Sørensen til TV 2 SPORT.

Modstanderen i finalen er verdens nummer to, Natus Vincere (Na’Vi), så der er lagt op til et brag af en finale foran publikummet i en udsolgt Wembley Arena samt de mange millioner seere, som følger med bag skærmene.

Astralis kvalificerede sig til finalen med en overbevisende sejr i semifinalen mod verdens nummer tre, Liquid. Her overlod de ikke meget mod de amerikanske stjerner, som de sikkert slog med 2-0 i baner. Dermed kommer danskerne ind til den store finale fulde af selvtillid mod Na’Vi, som de allerede har slået 16-14 i den indledende runde.

- Vi forbereder os lige grundigt på alle, og de to hold kender hinanden så godt, at det handler om at have dagen. Vi forsøger at ramme spændingsniveauet, at få slappet lidt af inden, at få noget luft, og nogle af spillerne skal lige i styrkerummet, siger 'zonic'.

Tidligere jægersoldat Lars Robl er mentaltræner for Astralis-spillerne og har ansvaret for at klæde dem bedst muligt på til de store turneringer. Video: TV 2 SPORT

I finalen skal der dystes i bedst-af-tre-baner-formatet, hvor vinderne foruden den prestigefyldte titel tager over tre millioner kroner med sig.

- Selvfølgelig er vi klar. Vi vil se, hvad der sker i morgen (lørdag, red.), og selvfølgelig, hvis vi vinder, håber jeg, at dette vil vise, at vores eftermæle er noget værd, siger Andreas ’Xyp9x’ Højsleth ifølge HLTV.

Lars Løkke Rasmussen støtter Astralis

Med den sikre sejr i semifinalen lørdag og deres øjeblikkelige placering som nummer et på verdensranglisten, stempler Astralis ind til finalen som forhåndsfavoritter. En favoritværdighed, som Astralis-lejren håber at kunne leve op til.

- Det vil betyde, at drengene for alvor kan få udbytte af det hårde arbejde, man ikke ser, og for det, de kæmper for hver eneste dag. Den tid, de bruger på forberedelse, træning, i og uden for spillet, det de gør for at holde sig skarpe og hele tiden i fysisk og mental balance. Løfter vi pokalen igen i aften, vil det betyde, at alt det hårde arbejde, de lægger for dagen, har båret frugt, siger ’zonic’.

En anden, der sidder klar søndag aften, er Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen, som var aktiv på de sociale medier, da det stod klart, at Astralis havde booket billet til finalen.

- Fremragende! Jeg er sikker på, at I kan gå hele vejen, skrev han.

Den danske statsminiser er ikke den eneste, der har støttet Astralis under Majoren. I Wembley Arena i London under lørdagens semifinale var der mange fans med dannebrog, ligesom der også blev sunget Astralis-sange undervejs. Den kulisse får Astralis til at glæde sig endnu mere til finalen.

- Vi bruger de sidste timer på at gennemgå de vigtigste ting, og så er det ellers bare om at nyde at være her. Vi har fået den vildeste opbakning under kampene, og jeg tror, det vil bære os det sidste stykke i dag. Den positive støtte, der kendetegner vores fans, giver os virkelig energi. Det vil vi gerne betale tilbage i aften, siger Astralis-træneren.

Få timer før opgøret tog de eftertragtede Astralis-stjerner sig tid til at skrive autografer til de mange fans i London.

Finalen begynder klokken 19.10. Da Astralis vandt Majoren for første gang i januar 2017, blev de hyldet på Rådhuset til de famøse rådhuspandekager.