E-sport

Dansk verdensmester er beæret over at skulle spille for Özils FIFA-hold

Danske Fatih Üstun har indgået en aftale med sit idol Mesut Özil, der starter et professionelt FIFA-hold.

Tilbage i august offentliggjorde fodboldspilleren Mesut Özil, at han ville starte et professionelt FIFA-hold. Det er nu en realitet, og den første spiller på hans nye E-sport-satsning 'Team Özil #M10' er dansker.

- Det er fuldstændig surrealistisk. Mesut Özil er mit helt store fodbold-idol, og jeg er beæret over at være en del af hans hold, siger Fatih Üstun til TV 2 SPORT.

Vil vinde VM igen

Fatih Üstun, der spiller under navnet 'FifaUstun', har tidligere vundet VM for klubhold med sit daværende hold Brøndby eSport. Men nu er Brøndby skiftet ud med Özils nye hold.

Hverken holdskiftet eller nye holdkammerater får dog den 19-årige dreng fra Ballerup til at pille ved sine målsætninger.

- Jeg vil gøre mit bedste for at vise, hvad jeg er i stand til. Mit store mål for i år bliver at forsvare VM-titlen for hold, siger han.

Danskeren har ikke været en del af den absolutte FIFA-top i lang tid, og derfor føler han også, at det hele er gået meget stærkt.

- Det er ikke længe siden, jeg var et nul inden for FIFA, og pludselig står jeg her med en god kontrakt og bliver inviteret til London for at se ham (Mesut Özil, red.) spille, hvilket jeg desværre aldrig har gjort før.

Arsenal-spilleren Mesut Özil er ikke alene bag det nye FIFA-hold. Han samarbejder med eSportsReputation, som kommer til at stå for den daglige drift af holdet, mens den tyske verdensstjerne formodes at have det sidste ord i beslutningerne for det nye professionelle FIFA-hold.

Özil annoncerede for nyligt sit stop på det tyske landshold. Han har kontrakt med Arsenal til sommeren 2021.