E-sport

North henter tidligere verdensmester og grundlægger FIFA-hold

August Rosenmeier vandt VM i Fifa i juli 2014, hvor han fik overrakt trofæet af den brasilianske legende Ronaldo. Tasso Marcelo / Scanpix Denmark

F.C. København og Nordisk Films e-sportsorganisation, North, henter FIFA-verdensmesteren fra 2014, August 'Agge' Rosenmeier, og starter et nyt hold.

Danmark markerer sig for tiden som en af de stærkeste nationer inden for e-sport, efter Dota 2-spilleren Johan Sundstein i slutningen af august var med til at vinde verdens største e-sportsturnering, og Astralis søndag kunne lade sig hylde som vinderen af Majoren i London.

Nu jagter den danske e-sportsorganisation North næste skud på stammen, og derfor har de underskrevet en kontrakt med den danske FIFA-spiller August 'Agge' Rosenmeier, der er blandt de mest profilerede spillere i e-sportsverdenen.

Den 22-årige københavner blev den første danske vinder af FIFA Interactive World Cup tilbage i 2014. Siden har han repræsenteret både Paris Saint-Germain og holdet Hashtag United, men nu vender han altså retur til Danmark for at repræsentere North, når han spiller turneringer.

- Jeg er stolt og glad over at få muligheden for at udvikle mig som FIFA-spiller hos North. North tilbyder top-professionelle rammer, og de har i øvrigt samme ambitioner som mig, hvilket er at blive verdensmester igen. Derfor er det et perfekt match, siger August 'Agge' Rosenmeier i en pressemeddelelse.

FIFA-spilleren skal have fast base i Parken, hvor også Norths Counter-Strike-hold har lokaler og træner til daglig.

Hos direktøren for North, Christian Sørensen, vækker det da også glæde, at F.C. København og Nordisk Film nu kan udvide organisationen med den første FIFA-spiller.

- Det er et spil, vi ser store kommercielle muligheder i. Det her er næste skridt i udviklingen af North som multigame-organisation. 'Agge' er et af de største e-sportsbrands i Danmark, og det kan vi udnytte over for nuværende og kommende samarbejdspartnere, siger Christian Sørensen.

Ved siden af sit FIFA spiller August Rosenmeier til daglig fodbold i Danmarksserien for B1908.