Hævnens time: Astralis jagter revanche efter sidste års finalenederlag

Når Astralis i weekenden går på scenen i Istanbul, er det kun sejren der tæller i den eksplosive BLAST Pro Series turnering.

Dagen er den 25. november 2017. Royal Arena er spækket til randen med 12.000 Counter-Strike-fans, hvoraf klart de fleste er danske. Den første BLAST Pro Series turnering nogensinde er i fuld gang. Alle holder vejret, mens tredje og afgørende bane af finalen mellem Astralis og SK Gaming udspiller sig på storskærm foran de mange fremmødte tilskuere.

Alt starter perfekt, set med danske øjne. Selv med svenske ’dennis’ på holdet som substitut for den syge ’dev1ce’ bringer Astralis sig i overbevisende stil foran 9-0, og sejren synes inden for rækkevidde. Det fornemmer publikum også, som flere gange hæver lydniveauet til uanede højder. Peter ’Dupreeh’ Rasmussen spiller sit livs turnering og vinder gang på gang dueller i undertal mod alle odds.

BLAST Pro Series Royal Arena 2017
BLAST Pro Series Royal Arena 2017 Foto: RFSH Entertainment

SK Gaming vil det dog anderledes, og de lægger sig ikke ned uden kamp. De bringer spænding tilbage i kampen med otte vundne runder i træk. Især den brasilianske ’Fallen’ fra SK Gaming gør sig godt bemærket med en stribe overlegne kills.

- Jeg føler egentlig ikke at vi taber kampen, selvom de får nogle runder. Men på et tidspunkt kan jeg bare mærke, at det tager overhånd, og vi ved ikke rigtig, hvad vi skal gøre, siger Andreas ’Xyp9x’ Højsleth.

Efter stillingen 9-8 til Astralis bølger kampen mere jævnbyrdigt fra side til side. Astralis får et forspring, men trods massivt pres fra hele Royal Arena formår SK Gaming at kæmpe sig tilbage og sikre sig overtid.

- Når vi går i overtid, så ved jeg godt, at det bliver svært, siger 'Dupreeh'.

I overtiden viser SK Gaming sig desværre for Astralis for overlegne, og de vinder turneringen med 19-16 i tredje map. Med sejren følger førstepræmien på de knap 800.000 kroner. Astralis må tage til takke med andenpladsen og en pengepræmie på omkring 315.000 kroner.

Astralis hungrer efter revanche

Siden nederlaget til SK Gaming i 2017, har Astralis spillet et hav af kampe i de største internationale rammer, men det var alligevel noget helt specielt at gå på scenen i Royal Arena med så mange danske fans i ryggen. Presset var enormt og lysten til at vinde kolossal, mens venner og families øjne hvilede på de ambitiøse spillere.

- Der var sindssygt meget pres. Man ville enormt gerne vinde, første gang vi spiller på dansk jord foran 13.000 danskere, siger Lukas ’gla1ve’ Rossander, holdets in-game leader.

Nu har Astralis en fantastisk mulighed for at hævne sidste års finalenederlag, når de lørdag eftermiddag tørner sammen mod MIBR (made in Brazil – det tidligere ’SK Gaming’) i Ülker Sports Arena i Istanbul. De brænder efter at få skovlen under MIBR og én gang for alle at vise hele verden, hvem der er kongerne af BLAST Pro Series og retmæssigt det bedste hold i verden.

Det kommer til at foregå i BLAST Pro Series vanlige eksplosive format, hvor alle holdene møder hinanden en gang i en 'bedst af en bane'-kamp. I finalen spilles der bedst af tre baner.

- Astralis mod MIBR er et personligt opgør. De er lidt en rival for os, siger 'gla1ve'.

Nicolai ’dev1ce’ Reedtz vil bevise sit værd

En af de spillere, som tillægger opgøret en kæmpe betydning, er ’dev1ce’. Han skal spille sin første BLAST Pro Series i morgen, da han desværre var syg under den sidste turnering i Royal Arena. Han træder ind i turneringen med en god portion selvtillid, efter han i sidste weekend blev kåret til den mest værdifulde spiller, MVP, af FACEIT Major i London, som Astralis vandt.

Der hviler også et kæmpe pres på den unge 21-åriges skuldre, da han skal ind og bevise, at Astralis er et bedre hold med ham i startopstillingen. Han tørster om nogen efter at give MIBR tørt på, og han vil bevise sig selv mod superstjernen ’Fallen’, som var en af de helt store årsager til at SK Gaming løb med sejren sidste år.

De to har tidligere haft mange episke kampe mod hinanden og selvom de snakker fint udenfor spillet, er der ingen barmhjertighed, når de to stjerner spiller mod hinanden.

- 'Fallen' tog meget over, da de spillede mod Astralis sidst, så det håber jeg at jeg kan sørge for ikke sker, siger 'dev1ce'.

'Fallen og jeg har haft en masse legendariske kampe mod hinanden. Vi kan godt lide hinanden, men når vi går ind i serveren, så spiller vi også med følelser, fortsætter 'dev1ce'.

En af dem, der har stor tiltro til ’dev1ce’ er ’Xyp9x’.

- Det kommer til at være en helt anden kamp med 'dev1ce', siger han.

Selvtilliden er helt i top

Astralis kommer til BLAST Pro Series med en rigtig god portion selvtillid efter sidste weekends sejr i FACEIT Major.

- Jeg tror vi er et bedre hold end MIBR lige nu, og det vil jeg bare gerne ud og bevise, siger 'gla1ve'.

Udover MIBR, er det Cloud9, Ninjas in Pyjamas (’NiP’), Virtus.pro og hjemmebanehelten Space Soldiers, som Astralis får fornøjelsen af at kæmpe om titlen med.

Om det lykkedes for Astralis at få den planlagte hævn, kan du finde ud af ved at følge turneringen. Vi dækker hele turneringen tæt på både TV 2 ZULU og TV 2 PLAY allerede fra fredag af med optakt klokken 17.10.