Astralis vinder stor turnering efter dramatisk finale

Det danske storhold Astralis vandt Blast Pro-Series i Istanbul, da de besejrede MIBR 2-1 i finalen.

Astralis levede lørdag op til favoritværdigheden, da vandt den store Blast Pro-turnering i tyrkiske Istanbul.

Danskerne, der er nummer ét på verdensranglisten, har været overlegne hele weekenden, hvor de gik ubesejret igennem turneringen i den tyrkiske storby. Dermed kunne de juble over den sjette turneringssejr i år. 

I finalen mødte de brasilianske MIBR, som i løbet af turneringen kun var blevet besejret af netop danskerne.

Forhåndsfavoritterne fra Danmark startede finalen bedst, og de vandt sikkert første map. I andet map lignede det også længe, at Astralis ville gøre kort proces og sikrer sejren sikkert.

Men ved stillingen 9-3 til Astralis vågnede MIBR for alvor op, de begyndte pludselig at få overtaget, og Astralis havde længe svært ved at styre brasilianerne, som skiftede taktik og kort efter udlignede til 12-12.

Her havde Astralis sparet op til nye køb, og det sats virkede for Astralis, der efter de køb igen fik overtaget. Men bedst som man troede, Astralis kørte sejren hjem kom MIBR endnu en gang tilbage og var pludselig foran 15-14.

Den sidste runde vandt MIBR, og de udlignede dermed til 1-1 og tvang kampen ud i den afgørende map.

Sand gyser i sidste map

I tredje map kom Astralis igen bedst fra start, og der gik ikke længe, før danskerne var foran 6-2. Men igen svarede MIBR tilbage og det stod 7-7.

Heldigvis vandt Astralis den sidste runde i første halvleg, og de føret 8-7 inden sideskiftet.

I den såkaldte terrorist-runde efter sideskiftet kom Astralis endnu en gang bedst fra start. Men det fik stadig ikke MIBR til at kaste håndklædet i ringen. De svarede nemlig igen og udlignede til 12-12.

I de efterfølgende runder lykkedes det Astralis at komme foran, og de havde matchpoint ved stillingen 15-13. Det lykkedes desværre ikke Astralis at sikre sejren i den runde. Men i den sidste runde gjorde Astralis det onde ved MIBR og vandt sidste map 16-14.

Dermed vandt Astralis finalen samlet 2-1, og danskerne kunne juble over sejren og en pengepræmie på 125.000 dollars (805.000 danske kroner) i Istanbul.

Med sejren har Astralis fulgt op på sidste uges store triumf, hvor de vandt Majoren i London, der betragtes som én af de største turneringer.

Blast Pro Series er en turnering for seks hold, der spilles i et eksplosivt format. Alle holdende møder hinanden én gang i en 'bedst af én-bane'-kamp. I finalen spilles der bedst af tre baner.