North er skuffede over manglende invitation til turnering i Royal Arena

16x9
North må nøjes med at se på fra tilskuerpladserne ved Blast Pro-turneringen i Royal Arena. Foto: North.gg

Counter Strike-holdet North kommer ikke til at være en del af Blast Pro Series-turneringen i Royal Arena.

Det har været en særdeles godkendt sæson for North, der i september vandt DreamHack Masters i Stokholm.

Alligevel er de af organisationen RFRSH, der arrangerer turneringen, blevet vejet for lette til næste måneds Blast Pro Series-turneringen i København.

RFRSH, der også står bag det danske storhold Astralis, offentliggjorde tirsdag det sidste hold, som blev inviteret til turneringen. Og i stedet for danske North, blev det ukrainske Na´Vi, der fik invitationen.

- Det er vi selvfølgelig skuffede over. Men vi respekterer deres beslutning, siger Norths pressechef, Christian Slot, til TV 2 SPORT.

Na´Vi ligger lige nu nummer to på verdensranglisten, og med Astralis som nummer et på den liste, bliver det blandt andet verdens to bedste hold, der kommer til turneringen i København.

Og selvom der er forståelse for, at Na´Vi har fået invitationen, så havde det ifølge Christian Slot være mere interessant for danske seere, hvis North havde fået den plads.

- Det er da et interessant match-up med Na´Vi mod Astralis. Men til sådan en turnering på dansk grund, vil jeg sige, at jeg i hvert fald hellere ville se Astralis mod et andet dansk hold, end jeg ville se dem mod et østeuropæisk hold.

Stor mulighed for branding går tabt

Ved samme turnering sidste år var både Astralis og North at finde blandt de deltagende hold. Her fulgte kanp 12.000 tilskuere turneringen live i Royal Arena, som blev vundet af SK Gaming, der i finalen besejrede netop Astralis.

- Hvis der var nogen, der var i Royal Arena sidste år, så kunne de se, hvilken fest det var. Især da North og Astralis spillede.

Normalt er Blast kendt for have fokus på at invitere lokale hold til de turneringer, som de afholder.

Men denne gang er det altså kun Astralis, der skal repræsentere Danmark ved turneringen i København. Hvilket ærgrer North-lejren.

- Blast lægger vægt på, at de inviterer de bedste lokale hold til de stops, de laver. Og så mener jeg jo, at de burde invitere os.

- Det ville også have givet os som organisation en stor mulighed for at bygge vores brand op, hvis vi havde fået muligheden for at spille derude. Men igen de bestemmer jo selv, hvem de inviterer med til deres fest.

North ligger lige nu nummer otte på verdensranglisten, og til turneringen i Royal Arena er der to hold, som er inviterede, der ligger under North på den liste.

- Der er to hold, som ligger under os, så rent sportsligt mener jeg bestemt, vi er berettiget til at være med.

Men dette års Blast Pro Series i Royal Arena bliver i denne omgang uden North, der må se turneringen for tilskuerpladserne.

- Når alt kommer til alt, så er vi skuffede over den disposition i forhold til invitationer, som de har valgt. Men vi respekterer beslutningen, slutter Christian Slot.

Til at supplere Astralis og Na'Vi bliver det de svenske giganter NiP, det internationale superhold fra FaZe Clan, amerikanske Cloud9, der vandt årets første Major samt de brasilianske stjernespillere fra MIBR, der vandt den første BLAST Pro Series i Royal Arena sidste år.