North fravalgt - verdens nummer to fuldender stor turnering i Royal Arena

De ukrainske Major-finalister, Na'Vi, fuldender deltagerlisten i den store Counter-Strike-turnering BLAST Pro Series, når der spilles i Royal Arena.

Se BLAST Pro Series på TV 2 Zulu og TV 2 Play den 2. og 3. november

12.000 ellevilde fans forventes at sidde klar på lægterne i Royal Arena, når Astralis på hjemmebane skal forsøge at genvinde BLAST Pro-trofæet, som de erobrede i sidste måned i Istanbul.

Tilbage i august blev de fem første hold præsenteret til turneringen i Danmark, og dermed var der kun plads til et hold yderligere. Det er nu offentliggjort, at det bliver verdensranglistens nummer to, Na'Vi fra Ukraine, der tæller den måske bedste spiller i verden - Oleksandr 's1mple' Kostyliev.

- Det er første gang, vi deltager i BLAST Pro Series, og det bliver fedt at spille på den store, ikoniske scene foran 12.000 fans. Jeg har hørt meget om den første turnering i København, og jeg glæder mig enormt meget til at spille foran de danske fans, siger 's1mple' i en pressemeddelelse.

Dermed får Na'Vi også mulighed for revanche mod verdensetterne, Astralis, efter det danske hold i sidste måned samme dem på plads og vandt den allerstørste turnering i Counter-Strike, Majoren.

Det danske Counter Strike-hold Astralis vandt en Major. Video: TV 2 SPORT

- Med tilføjelsen af Na'Vi kommer vi til at se seks af verdens allerbedste hold i København, og på grund af formatet kommer alle til at spille mod alle. Der er ikke noget med lodtrækning eller held. Det hele handler om at forberede sig godt og om at ramme dagen, og det tiltaler mig enormt meget, siger Astralis' største stjerne, Nicolai 'dev1ce' Reedtz.

North fravalgt på hjemmebane

Med tilføjelsen af Na'Vi vil BLAST for første gang også få adgang til Counter-Strike-markederne i Rusland og Ukraine, der målt på aktive spillere er verdens største.

Det betyder dog samtidig, at F.C. Københavns e-sportshold og Danmark næstbedste, North, ikke kommer til at repræsentere Danmark i Royal Arena. North var ellers med sidste år på hjemmebane, da turneringen for første gang blev afholdt.

Spørger man RFRSH Entertainment, der arrangerer turneringen og har Astralis-holdet under sig, så handler det dog ikke om at fravalg af North, der ligger nummer otte i verden.

- Vi har i Astralis verdens bedste hold med i København, og da vi fik muligheden for også at præsentere nummer to i verden (Na'Vi), som netop har spillet Major-finale mod netop Astralis, var det selvfølgelig noget, vi blev nødt til at tage med i de samlede overvejelser.

- Vi har en løbende og tæt dialog med North. Det handler ikke om et fravalg, at de ikke er med i år, men at vi med Na'Vi og resten af line-uppet kan skabe en turnering, der internationalt vil give genlyd. Kan North bygge videre på deres imponerende sejr i Dreamhack Stockholm, vil de nærmest være selvskrevne til turneringer som denne, og det vil kun være fedt at få duellen om den danske top tilbage på et tidspunkt, siger Steen Laursen, der er kommunikationsdirektør hos RFRSH.

Til at supplere Astralis og Na'Vi bliver det de svenske giganter NiP, det internationale superhold fra FaZe Clan, amerikanske Cloud9, der vandt årets første Major samt de brasilianske stjernespillere fra MIBR, der vandt den første BLAST Pro Series i Royal Arena sidste år.

Ifølge RFRSH er årets turnering i november allerede solgt til TV-stationer i mere end 120 lande. Med tilføjelsen af Na'Vi og det største marked inden for Counter-Strike, så mener organisationen, at der potentielt venter en seerrekord ved turneringen i Royal Arena.