Danske Counter-Strike-hold gør rent bord i stor turnering

16x9
North jagter endnu et trofæ. Sammen med Optic og Fragsters fuldendte de en perfekt dansk indledning på Starladder-turneringen. Foto: Stephanie Lindgren / North

Tre af otte hold i kvartfinalerne i Starladder Series er danske. Det stod klart onsdag aften, hvor Fragsters, Optic og North bookede billet.

Selvom de danske verdensettere fra Astralis holder en velfortjent pause i et tætpakket program, har Danmark ingen problemer med at vise sig frem på den store Counter-Strike-scene.

Det beviste de onsdag i den store Premier-turnering Starladder Series i Kiev, hvor alle tre danske hold, Fragsters, Optic og North, spillede sig videre fra den indledende runde.

Dermed er tre ud af otte hold danske, når der lørdag spilles kvartfinaler i Kiev Cybersport Arena.

Først overraskede talentfulde Fragsters, som ikke er at finde i top-30 på verdensranglisten, ved at slå deres kolleger fra North. Herefter var det Optics tur til at levere en artig overraskelse, da imponerede ved at slå verdensranglistens nummer 4, Mousesports.

Så var der pres på North, som efter nederlaget til Fragsters havde én chance tilbage onsdag aften i en knald-eller-fald-kamp mod de unge spillere fra Imperial. Denne viste sig at blive medrivende, selvom North ellers vandt første halvleg på banen Train med 11-4.

Herfra lancerede Imperial et comeback, men danskerne, som er rangeret som nummer otte i verden, formåede at ride stormen af og vinde med 16-11, hvorefter de lettede danskere kunne råbe deres glæde og nervøsitet ud.

- Det var ikke kønt, men vi er her. Nu gælder det om at blive bedre dag for dag og toppe på det rette tidspunkt, fordi jeg ved, vi har, hvad det kræver for at vinde turneringen, skriver Valdemar ’valde’ Vangså på Twitter.

- Vi kan bare ikke lukke kampene. Vi er klar til playoffs efter sejr over Imperial. Meget lettet, skriver en lettet Philip ’Aizy’ Aistrup på sin Twitter.

Både Optic og North spiller deres første turnering, siden de begge ændrede lineups. Hos Optic har man fået tilgang af Nikolaj 'niko' Kristensen, mens man hos North har hentet holdkaptajn Casper 'cadiaN' Møller samt Nicklas 'gade' Gade ind.

Fredag har holdene en fridag, inden det lørdag går løs i kvartfinalerne. Her møder Optic australske Renegades, Fragsters russiske Vega Squadron og til sidst North amerikanske NRG.

Der er en præmiepulje på 300.000 dollars svarende til små to millioner kroner. Vinderen tager 800.000 kroner med hjem.