E-sport

Sidste chance: ’Karrigan’ presset inden stor dansk turnering

Når BLAST Pro Series i weekenden bliver afholdt i Royal Arena, er alt på spil for den danske Counter-Strike veteran.

Finn ’Karrigan’ Andersen er et af de mest veletablerede navne på den internationale scene i Counter-Strike. Han begyndte at spille helt tilbage i 2001, og har i løbet af de sidste fem år, spillet på flere store Counter-Strike-hold. Heriblandt Fnatic, mousesports, Astralis og FaZe.

Sidstnævnte er også hans nuværende hold, som han har været en fast del af siden oktober 2016. Han blev hentet til FaZe med henblik på at være den såkaldte in-game leader, der kontrollerer og bestemmer taktikken for holdet.

Det gjorde ’Karrigan’ med stor succes, og ledte holdet til flere store titler. Han var derfor også stærkt medvirkende til, at FaZe indtog førstepladsen på verdensranglisten i starten af 2018.

- Ambitionerne er høje, som de altid har været, siden jeg var lille. At blive en del af verdens bedste hold, siger 'Karrigan'.

En presset og slidt ’Karrigan’

Siden skiftet til FaZe, toppede hans karriere med flere store resultater. I starten af dette efterår, var billedet dog et helt andet.

FaZe deltog i september måned i FACEIT Major 2018 i London, som anses for en af årets største og vigtigste turneringer. Her tabte FaZe de to første kampe i gruppespillet, med ’Karrigan’ som in-game leader.

- Lige nu vil jeg sige, at jeg er under pres. Det der foregik i London, var noget der tog på min selvtillid. Som kaptajn på holdet, må jeg aldrig tabe min selvtillid, siger 'Karrigan'.

Som konsekvens af de tabte kampe, overtog stjernen, Nikola ’NiKo’ Kovač, rollen som in-game leader. Det førte til sejr i tre kampe i streg, så FaZe lige akkurat nåede, at kvalificere sig til kvartfinalen.

De dårlige resultater under ’Karrigan’s lederskab, tog hårdt på den erfarne spiller, der trak sig tilbage fra de sociale medier for en stund.

- Det er en ’Karrigan’, som er tabt for selvtillid. En ’Karrigan’, der måske tager en pause for at finde sig selv igen, siger ’Karrigan’ om sig selv.

En sidste chance

Finn ’Karrigan’ Andersen er 28 år gammel. På den største professionelle scene i Counter-Strike, anses det normalt for en overskredet pensionsalder. Ifølge eksperter, er det hans skarpe øje for taktik og strategi, der fortsat gør ham aktuel på den internationale scene. Det kræver dog at han fortsat præsterer, hvis han også fremadrettet skal være med på det højeste niveau.

- BLAST i København, kan måske være den sidste turnering jeg deltager i. Især i den situation jeg sidder i, så for mig er det alt eller intet. De næste tre uger vil faktisk sige, om jeg er i FaZe resten af året, siger ’Karrigan’ med alvoren malet i øjnene.

- Hvis resultaterne ikke er der, så er det nok mit hoved, der bliver kappet af, afslutter ’Karrigan’.

Der er dømt Counter-Strike i absolut topklasse, da næsten samtlige deltagende hold ved BLAST Pro Series i København, er bland de 10 bedste hold i verden. Udover Astralis og FaZe, byder turneringen også velkommen til Cloud9, MIBR (’made in brazil’), Natus Vincere (’NaVi’) og Ninjas in Pyjamas (’NiP’).

Om det lykkedes for ’Karrigan’ og FaZe at klare sig godt i weekendens turnering, kan du selv følge med i, når TV 2 ZULU og TV 2 PLAY dækker hele BLAST Pro Series fra Royal Arena. Vi sender allerede fra fredag kl. 18.00, og følger turneringen tæt til og med den store finale lørdag aften.