E-sport

Verdensstjerner indtager København

Når BLAST Pro Series i dag åbner dørene op i Royal Arena, er der dømt Counter-Strike på allerhøjeste niveau.

Overmenneskelig reaktionsevne, millimeter præcision og museklik i et urealistisk højt tempo er blot nogle af de færdigheder verdens bedste Counter-Strike spillere besidder.

Nogle husker måske stadigvæk, hvordan sidste års BLAST Pro Series forløb i København. Astralis og SK Gaming spillede en hæsblæsende finale om retten til at blive hyldet som vindere foran over 12.000 hujende fans i arenaen. Kampen måtte ud i overtid, før SK Gaming sejrrigt kunne hæve trofæet efter det intense opgør.

TV 2 ZULU og TV 2 PLAY giver dig nu muligheden for at komme tæt på nogle af de bedste hold i verden, når BLAST Pro Series i aften vender tilbage til Royal Arena i København.

Astralis er tilbage på dansk jord, på jagt efter deres første store titel i Danmark. MIBR (made in Brazil- det tidligere ’SK Gaming’) er også tilbage, og håber at kunne gentage sidste års succes.

Alt på spil for Astralis

For Astralis og den danske in-game leader, Lukas ’ gla1ve’ Rossander, er der meget på spil, når turneringen går i gang i aften.

- Jeg er ikke bange for ikke at være nummer et, men jeg er bange for at skuffe i Royal Arena. Det betyder sindssygt meget for mig. Jeg vil ikke skuffe i Royal Arena, siger ’gla1ve’.

En anden spiller fra Astralis, som også glæder sig, er Emil 'Magisk' Reif.

- En af de fede ting ved at være med til BLAST er, at det på forhånd er givet hvilke modstandere man står overfor, ligesom også mapsene er kendt på forhånd, siger 'Magisk'.

'Magisk' var endnu ikke en del af Astralis tilbage i 2017, og derfor har han stadigvæk sin første store turnering til gode på dansk jord.

- Hvis bare halvdelen af det, de andre fortæller om BLAST i København er sandt, bliver det en kæmpe fest, og jeg vil give alt for at løfte pokalen og opleve brølet i København! Der er bare kun gode hold med, så det kan sagtens blive svært bare at nå til finalen, siger 'Magisk'.

Et eksplosivt turneringsformat

BLAST Pro Series har et anderledes turneringsformat end mange af de andre Counter-Strike turneringer.

Der er seks deltagende hold fra verdenseliten, som hver især skal møde hinanden én gang i en 'bedst af en bane'-kamp. De to bedste hold avancerer så til finalen, hvor der spilles bedst af tre baner.

Det eksplosive BLAST Pro Series turneringsformat Video: TV 2 SPORT

TV 2 ZULUS faste e-sport-eksperter Andreas 'JERN' Thomsen og Niels 'rizc' Topp, har også store forventninger til den nært forestående turnering.

- BLAST Pro Series er en lidt anderledes turnering med fuld fart over feltet. Dét kombineret med det danske publikum i Royal Arena gør, at man kan forvente et brag af en turnering - både inden i og uden for spillet, siger 'rizc' til TV 2.

- BLAST Pro Series er årets e-sport-event i Danmark. Der var fuld knald på sidste år, og det tegner sig kun til at blive federe denne gang. Astralis tabte sidste år til rivalen MIBR, så MIBR’s højeste prioritet lige nu er at slå dem i hjemlandet, supplerer 'JERN'.

'JERN' og 'rizc' skal være med til at bære seerne igennem hele den eksplosive turnering. De er begejstrede for at skulle sidde i Royal Arena, når det går løs.

- Det er noget helt specielt at dække kampene fra arenaen. Når 12.000 Counter-Strike-fans flyver op af stolene, giver det en vanvittig fed stemning, som vi nok skal sørge for kommer hjem i stuerne, siger 'JERN'.

Den unikke A-formede scene, som kendetegner BLAST Pro Series, indbyder til yderligere action. Alle deltagende hold kæmper nemlig samtidigt på den store scene.

Udover Astralis og MIBR, byder turneringen også velkommen til de tidligere Major-vindere Cloud9, FaZe med danske Finn ’Karrigan’ Andersen, Natus Vincere (’NaVi’) og Ninjas in Pyjamas (’NiP’).