Astralis skuffer og misser stor finale på hjemmebane

16x9
Astralis er overraskende ude af Blast Pro Series. Foto: Kevin C. Cox / Scanpix Denmark

Efter to nederlag og tre sejre formåede Astralis ikke at kvalifcere sig til finalen ved Blast Pro Series i København.

Allerede inden sidste kamp havde Astralis højst overraskende udspillet sin rolle ved Blast Pro Series.

Det danske hold tabte lørdag 16-9 til til Natus Vincere (NAVI), inden det så blev til en sejr på 16-7 over FaZe Clan (FaZe) og 16-14 over Cloud9.

Men det var altså ikke nok for Astralis, der fredag spillede to kampe, hvor det blev til en sejr og et nederlag. For da konkurrenterne NAVI tog sin anden sejr lørdag, så kunne de ikke længere hentes på andenpladsen. 

Ved turneringen i København blev der spillet i ét stort gruppespil, hvor alle seks deltagere mødte hinanden. Efter at alle havde havde mødt alle, gik de to bedste placerede i finalen, og allerede inden den sidste kamp kunne Astralis ikke længere nå en af de to øverste pladser. 

Ved pointlighed tæller indbyrdes opgør, og derfor kan Astralis ikke længere nå en af de to øverste pladser, selvom de stadig mangler at møde Cloud9.

Ydmyget af NAVI 

Astralis startede som terrorister og fik en god start, hvor holdet bragte sig foran 3-0. Især i tredje runde vist holdkaptajn Lukas "gla1ve" Rossander storspil, hvor han næsten egenhændigt sikrede rundesejren. 

Men så fik NAVI overtaget og kom godt tilbage i kampen. Det ukrainsk-russiske hold tog flere af de næste runder, og så begyndte Astralis også at kæmpe med økonomien. De måtte derfor nøjes med mindre gode våben og manglende beskyttelse, og det udnyttede NAVI til at gå pause med en overraskende føring på hele 10-5, efter nogle runder hvor Astralis spillede under niveau og manglede struktur på spillet.

Efter pausen skulle Astralis som Counter-Terrorister så forsøge at vende momentum, men NAVI fortsatte med at storspille, og derfor tog de også de næste to runder og bragte sig foran 14-5.

Astralis havde chancerne i flere runder, men selvom de fik fansene med, da de efter et par gode runder fik reduceret til 14-8, så endte en storspillende Oleksandr "simple" Kostyliev med at afgøre kampen for NAVI, som endte 16-9.

Efterfølgende var det en skuffet Peter "dupreeh" Rasmussen fra Astralis, der kunne gøre status mellem lørdagens anden og tredje kamp:

- Det var ikke så godt. Vi kommer godt fra start, selvom vi er i undertal. Men vi begynder at tøve lidt og kommer så bagud økonomisk. Det var noget pis, og nu har vi sablen for struben. Jeg håber, at vi kan finde det spil frem, som vi ved, vi kan. For det gør vi ikke lige nu. 

Sablen for struben

Kampen mod FaZe Clan skulle spilles på banen Overpass, som Astralis lige havde spillet på, og igen startede Astralis som terrorister.

Efter en lige start, hvor der stod 3-3, så begyndte Astralis at få momentum med god økonomi og overskud i runderne. De udnyttede momentum til at tage tre runder i træk overbevisende, og så stod det 6-3.

Astralis fortsatte med at have overtaget, og så kunne de gå til pause med en solid føring på 10-5.

Efter pausen vandt Astralis den såkaldte pistolrunde, og selvom FaZe Clan fik stoppet en god stime, så kunne de ikke stille noget op mod Astralis, der vandt 16-7.

Så kunne Astralis bare håbe på, at NAVI ikke kunne vinde over MIBR, hvis der stadig skulle være spænding i den sidste kamp. Men her vandt NAVI en tæt kamp med 16-14.

Dermed endte det med et skuffende exit for de danske hjemmebanefavoritter.