'Brillant' afgørelse fik spillerne til at grine, da Astralis slog North

16x9
Andreas 'Xyp9x' Højsleth blev hyldet af holdkammeraterne. Foto: Twitter@astralisgg

Astralis var altdominerende, da landsmændene fra North blev sendt til tælling ved IEM Chicago, hvor kampens afgørende spil løb med opmærksomheden.

Andreas 'Xyp9x' Højsleth - bedre kendt som clutchminister - leverede natten til onsdag et nærmest mirakuløst højdepunkt i computerspillet Counter-Strike: Global Offensive, da Astralis vandt med 2-0 over North og spillede sig i playoff.

Et såkaldt clutch, hvor du er alene mand tilbage i runden for dit hold - i dette tilfælde én Astralis-spiller mod fem North-spillere, blev afgørelsen på kampen i den store turneringen IEM i Chicago.

"Hvor er du syg", "Det er så iskoldt" og "Hvorfor løber han ikke efter dig?" udbrød holdkammeraterne og træner Danny 'zonic' Sørensen i sekunderne efter Andreas Højsleths spil, hvor han defusede (desarmerede, red.) bomben i sidste sekund og dermed stjal runden og vandt kampen.

Ensidigt danskerbrag med vild afslutning

De to danske hold Astralis og North kæmpede om en plads i playoff ved IEM Chicago, hvor 16 hold kæmper om trofæet og en førstepræmie på 650.000 danske kroner.

Det stod dog hurtigt klart, at North intet kunne stille op i kampen mod verdensetterne fra Astralis, og da kampens afgørende moment opstod, havde Astralis vundet første bane 16-5 og førte 15-4 på banen Nuke.

Alligevel så det ud til, North skulle pynte på scoren, da de havde udryddet fire af Astralis-spillerne, og det kun var Andreas 'Xyp9x' Højsleth tilbage. Selv kommentatorerne var sikre på, at runden var lukket.

- 'Xyp9x' må gøre, hvad han kan her, men de får ham ned med nakken om et øjeblik, lød det i kommenteringen.

Få sekunder senere blev de meget klogere, da det gik op for dem, at han havde en usandsynlig plan i baghovedet. Det samme gjorde fem uopmærksomme North-spillere, og så måtte kommentatorerne bukke sig i støvet:

- ÅH nej. Nej, nej, nej. 'Xyp9x' clutchminister leverer et nyt højdepunkt. Utroligt, helt utroligt. Han er clutchmasteren. Det er fuldstændig brillant.

Spillerne kunne næsten kun grine af det

Som billederne afslører, var det mere grin og "hvad skete der lige her?"-ansigter, der prægede Astralis-spillerne i deres jubel efter sejren. Hos North sad spilleren Nicklas 'gade' Gade et øjeblik fuldstændig forstenet, og kunne ikke forstå, hvad der lige var sket.

Kort efter samledes North-spillerne, og så måtte også de bryde ud i grin over, hvor vanvittig en afgørelse, de lige havde været udsat for.

- North griner bare af det. Hvis du ikke kan grine af det, bliver du nødt til at græde, konstaterede kommentatorerne.

På de sociale medier var det også højdepunktet til sidst, der fyldte hos flere af spillerne:

  • Andreas 'Xyp9x' Højsleth, Astralis: Hvad var det overhovedet for en sidste runde? God kamp, North.
  • Peter 'dupreeh' Rasmussen, Astralis: Dejligt! 2-0 over North og videre til playoff. God kamp, godt spillet! Nogen gange er 'Xyp9x' en magiker... hvilket 'ninja-defuse'.
  • Valdemar 'valde' Bjørn Vangså, North: Udspillet af Astralis. Og hvilket highlight fra 'Xyp9x'.
  • Nicklas 'gade' Gade, North: Vi blev fuldstændig domineret af Astralis. God kamp, drenge - og tillykke med pladsen i Playoff.

Det er langt fra første gang, Astralis-spilleren 'Xyp9x' har leveret højdepunkter alene tilbage. Derfor har han også selv slået fast over for statsminister Lars Løkke Rasmussen, at han altid er klar til at hjælpe ham med en ministerpost.

- I siger bare til, når I mangler en clutchminister.

Astralis møder nu FaZe i den ene kvartfinale. På trods af nederlaget har North fortsat en chance for at spille sig videre til playoff ved IEM Chicago. De møder LDLC i kampen for at spille sig videre.