Astralis sikrer årets niende finale med utroligt comeback

16x9
Astralis er klar til finalen i Chicago. Foto: Kevin C. Cox / Scanpix Denmark

De danske verdensettere Astralis slog sent lørdag aften svenske Fnatic med 2-1 i semifinalen ved IEM Chicago.

Verdens bedste Counter-Strike: Global Offensive-hold, Astralis, indfriede de tårnhøje forventninger i semifinalen ved den store turnering IEM Chicago.

Det holdt dog hårdt mod svenske Fnatic, som blev besejret med 2-1 i baner. Sejren, der kom i hus med et uroligt comeback i det tredje map, sender Astralis videre til årets niende store finale, som bliver spillet søndag aften.

Som resultatet 2-1 indikerer, var det en tæt semifinale mellem Astralis og Fnatic. Hurtigt stod det klart, at Fnatic ikke havde ikke tænkt sig at lægge sig ned uden kamp. Dette kunne ses allerede på første bane, Dust2.

Astralis så ellers ud til at køre på automatpilot mod sejren, da de ved sideskiftet var foran 12-3. Men herfra skulle det vise sig at blive alvorligt tæt. Faktisk skulle kampen ud i alle 30 runder, inden Astralis med nød og næppe fik gjort arbejdet færdigt og vandt banen med 16-14.

Anderledes udviklede anden bane, Mirage, sig. Her fulgtes de to hold langt hen ad vejen, og til sidst var det faktisk Fnatic, der begyndte at trække stille og roligt fra. Foran 11-9 og 13-11 formåede svenskerne at holde fast og vandt banen 16-12.

Dermed skulle det hele afgøres på banen Inferno, og her var det op ad bakke fra begyndelsen for danskerne, som slet ikke fik det til at fungere på den forsvarende counter-terrorist-side. Derfor var de bagud med hele 4-11 ved pausen. I anden halvdel viste Astralis nok engang, at de har en ekstraordinær evne til at kæmpe sig tilbage, når de er bagud. Danskerne fik på mirakuløs vis kontakt med Fnatic, og derfor måtte det tredje map forlænges.

Her udnyttede Astralis momentum fra den sidste del af banen, og med 19-17 kom finalepladsen i hus efter det utrolige comeback. Det skete blandt andet takket være 33 kills af Andreas ’Xyp9x’ Højsleth, der alt i alt leverede 63 kills i kampens tre baner.

- Vi har arbejdet meget hårdt på vores mentale styrke, og vi giver aldrig op. I dag var det en meget svær kamp, fordi Fnatic spillede så godt. Jeg har stor respekt for dem, skriver Astralis' træner Danny 'zonic' Sørensen på Twitter efter kampen.

275.000 kroner er sikret

I finalen skal Astralis møde Liquid, der slog FaZe Clan med 2-1 i den anden semifinale.

IEM Chicago har en samlet præmiesum på 250.000 dollar – 1,6 millioner kroner. Vinderen af turneringen får cirka 650.000 kroner, mens der er cirka 275.000 kroner til den tabende finalist. Taberne af lørdagens semifinaler modtager cirka 130.000 kroner for indsatsen.