Astralis vinder endnu en stor turnering

16x9
Astralis vandt finalen i Chicago over Team Liquid. Foto: Astralis' Twitter

Det danske CS:GO-hold vandt søndag aften en stor turnering i Chicago med en finalesejr over Team Liquid.

For syvende gang i år kunne Astralis søndag lade sig hylde som vinder af en turnering. 

I overbevisende stil vandt det danske Counter-Strike: Global Offensive-hold 3-0 over Team Liquid i finalen ved IEM i Chicago.

Danskerne, der på sin vej til finalen havde slået MVP PK, North, mousesport.CS og Fnatic, vandt 16-14, 16-7, 16-4.

Astralis gik ind til kampen mod Team Liquid som favoritter, og efter at have været i hele otte store finaler i løbet af året viste de rutinen ved flere lejligheder, da finalen spidsede til.

I første bane, som foregik på Mirage, kom Astralis godt fra start og tog de første to runder. Men så fik Team Liquid overtaget og bragte sig foran med 8-3. Herefter fordelte holdene de næste runder mellem sig, men det betød også, at Astralis begyndte at mærke presset, da de var bagud med 12-6.

Alligevel viste danskerne format og fik med sejr i fire runder i streg gjort det spændende med en stilling på 12-10 til Team Liquid. Men igen trak Team Liquid fra og nærmede sig sejren i det første map ved stillingen 14-10.

Så viste Astralis dog, hvorfor holdet har vundet adskillige store sejre i år, da de tog de næste seks baner og sikrede sig sejren i det første map.

Årets syvende sejr

I anden bane, som var Nuke, startede Astralis som lyn og torden, og de tog de første fire runder.

Selvom Team Liquid svarede igen og kom bedre med, så beholdt Astralis føringen, da halvdelen af de i alt 30 runder var spillet. Halvvejs stod det 9-6 til det danske hold.

Danskerne fortsatte det høje niveau og vandt uden de store problemer andet map med 16-7, og dermed var Team Liquid under maksimalt pres.

I tredje bane Inferno efterlod Astralis ingen tvivl om kampens udfald. Danskerne lukkede finalen med de overbevisende cifre 16-4.

Sejren i IEM Chicago er Astralis' syvende i år.

  1. DreamHack Masters Marseille
  2. ESL Pro League Season 7 Finals
  3. ECS Season 5 Finals
  4. ELEAGUE CS:GO Premier
  5. FACEIT Major
  6. BLAST Pro Series Istanbul
  7. IEM Chicago

IEM Chicago har en samlet præmiesum på 250.000 dollar - 1,6 millioner kroner. Astralis får som vinder af turneringen cirka 650.000 kroner, mens der er cirka 275.000 kroner til Team Liquid.

Astralis-stjernen Nicolai 'dev1ce' Reedtz blev kåret til turneringens mest værdifulde spiller efter finalen. Det er 10. gang, han modtager den pris i en CS:GO-turnering.