E-sport

Astralis fortsætter titelforsvar: Sikrer finale nummer 10

Astralis er klar til den 10. store finale i 2018. Cooper Neill / Ritzau Scanpix

Danske Astralis levede op til forventningerne lørdag aften og spillede sig i årets 10. store finale, hvor et andet dansk hold kunne have ventet.

10 store finaler på et år understreger med al tydelighed, at det danske computerspilshold Astralis er i en klasse for sig.

Med en semifinalesejr på 2-1 over det svenske hold Ninjas in Pyjamas er Astralis klar til at forsvare ECS-titlen, hvor det endda kunne have blevet et dansk finaleopgør, hvis North også havde vundet sin semifinale ved ECS Season 6 Finals i Arlington, Texas.

Astralis, der topper verdensranglisten i skydespillet Counter-Strike: Global Offensive, kom glimrende fra start i lørdagens første semifinale. Danskerne vandt den første bane, Nuke, med hele 16-7, hvorefter det blev til et nederlag på den anden bane, Train, på 11-16.

I den tredje og afgørende bane, Inferno, vandt Astralis de seks første runder. Favoritterne bragte sig yderligere foran med 13-2 ved pausen, og derfra var det smal sag at vinde tre runder mere og lukke kampen med 16-5 i den sidste bane.

Sejren sender som nævnt Astralis videre til holdets 10. store finale i år 2018. Holdet vandt tidligere i år ECS Season 5 Finals, og med finalepladsen i Texas kan danskerne altså forsvare titlen i ECS Season 6 Finals.

Her er Astralis’ finaler i 2018

  1. DreamHack Masters Marseille: Vinder

  2. IEM Sydney: Nummer to
  3. ESL Pro League Season 7 Finals: Vinder
  4. ECS Season 5 Finals: Vinder
  5. ELEAGUE CS:GO Premier: Vinder
  6. DreamHack Masters Stockholm: Nummer to
  7. FACEIT Major: Vinder
  8. BLAST Pro Series Istanbul: Istanbul: Vinder
  9. IEM Chicago: Vinder
  10. ECS Season 6 Finals: ?
Sådan ser scenen ud i Arlinton, Texas, hvor ECS Season 6 Finals afholdes.

North tabte

I finalen skal Astralis møde det brasilianske hold MIBR, der slog danske North med 2-1 i den anden semifinale.

MIBR vandt hele 16-2 i den første bane, Train, hvorefter North udlignede med en 16-8-sejr på den anden bane, Inferno.

På den tredje bane, Dust2, kom North bagud med 13-3, inden danskerne bragte en smule spænding ind i opgøret ved at tage de næste seks runder. MIBRs sejr var dog aldrig for alvor i fare. De vandt banen med 16-9.

Millionpræmie til vinderen

ECS Season 6 Finals er som navnet antyder en finaleturnering, hvor otte hold har kvalificeret sig. Efter et gruppespil med to grupper gik de fire bedste hold videre til semifinalerne. Turneringens samlede præmiepulje er på 660.000 dollar – 4,3 millioner kroner.

Vinderen af finalen søndag aften får 1,6 millioner kroner, mens der er knap 800.000 kroner til den tabende finalist.

North og NiP, der røg ud i semifinalen, rejser hjem med en trøstepræmie på 425.000 kroner.