E-sport

Astralis vinder 8. store titel i 2018

Det danske Counter-Strike-hold Astralis besejrede brasilianske MIBR i finalen ved sjette udgave af ECS Finals.

Det danske Counter-Strike-hold Astralis tilføjede natten til mandag endnu en stor titel til sit i forvejen imponerende trofæskab.

Astralis tog således sejren ved den sjette udgave af ECS Finals i Arlington, Texas. Danskerne besejrede det brasilianske hold MIBR med 16-14 i første bane, Inferno, og 22-20 efter overtid i anden bane, Overpass.

Det er helt vildt

Lukas ‘glave’ Rossander.

Det er danskernes ottende store titel i ti finaler i denne sæson. Med finalesejren indkasserer Astralis 1,64 millioner kroner. 

I finalen var første bane tæt det meste af vejen - dog hele tiden med et lille overtag til Astralis, der blandt andet var foran med 14-10. MIBR fik reduceret til 14-13, inden Astralis igen viste klassen og vandt med 16-14.

I anden bane stod det danske hold med ryggen voldsomt mod muren. Brasilianerne bragte sig således foran med 15-11. Dermed havde de blot brug for at vinde en enkelt runde for at vinde banen.

Astralis formåede dog at vende resultatet og tvinge opgøret ud i overtid. Og her sejrede de altså med 22-20.

- Det var en virkelig intens kamp. Jeg tror aldrig, jeg har spillet så intens en kamp før. Andet map kunne være gået begge veje, men vi kæmper os igennem kampen og nu står vi her og kan løfte vores ottende trofæ i 2018. Det er helt vildt, siger Lukas ‘glave’ Rossander i en pressemeddelelse.

Mental styrke

Det er langtfra første gang, at danskerne leverer et stort comeback. Ifølge Astralis-spilleren Peter "dupreeh" Rasmussen er det blandt andet et udtryk for stor mental styrke på holdet.

- Vi tænker altid, at vi kan gøre det, og vi har vist mange gange før, at vi kan komme tilbage. Det handler bare om at holde hovedet højt.

- Vi har arbejdet meget med det mentale. Vi har bevist, at vi altid kan vinde uanset hvad. At kunne komme tilbage på den måde er noget af det sværeste at mestre, så det er en vigtig egenskab, siger Peter "dupreeh" Rasmussen til DR efter sejren i Texas.

Astralis rangerer som verdens bedste Counter-Strike-hold. 

Danmarks næstbedste hold, North, var også med i turneringen. Københavnerne blev slået ud i semifinalen af MIBR. 

Her er Astralis’ finaler i 2018

  1. DreamHack Masters Marseille: Vinder

  2. IEM Sydney: Nummer to
  3. ESL Pro League Season 7 Finals: Vinder
  4. ECS Season 5 Finals: Vinder
  5. ELEAGUE CS:GO Premier: Vinder
  6. DreamHack Masters Stockholm: Nummer to
  7. FACEIT Major: Vinder
  8. BLAST Pro Series Istanbul: Istanbul: Vinder
  9. IEM Chicago: Vinder
  10. ECS Season 6 Finals: Vinder