E-sport

Astralis indgår tocifret millionaftale med ny sponsor

Verdens bedste Counter-Strike-hold, Astralis, har offentliggjort en sponsoraftale med Unibet, der får globale rettigheder til brug af brand og hold.

Der er rift om pladsen på Astralis' spillertrøje, når de danske verdensstjerner sætter sig til rette ved computeren.

I søndags vandt de danske verdensettere den ottende store titel i 2018 og sikrede sig samtidig godt 1,6 millioner kroner. På vej mod weekenden kan holdet nu juble over en ny aftale, der ifølge selskabet bag Astralis, RFRSH Entertainment, sikrer et tocifret millionbeløb over en flerårig aftale.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger drejer det sig om et konkret beløb på tre millioner dollars til Astralis - altså næsten 20 millioner danske kroner.

Det omfatter et samarbejde med Kindred Group, der står bag bettingselskabet Unibet, hvilket også er navnet, der skal pryde spillertrøjerne. Unibet bliver dermed hovedsponsor for Astralis, og samtidig giver danskerne Unibet de globale rettigheder til brug af brand og hold, ligesom der indgår en række aftaler om aktiviteter og produktion af indhold.

- Esport er vokset ud af børneværelset og er nu en milliardforretning med fans over hele verden. Astralis er stjernen på CS:GO-himlen, og vi glæder os ekstremt meget til at samarbejde med verdens bedste hold. Astralis er et esport-kraftværk, som netop er blevet kåret til årets hold i verden.

- Det er vores mål, at partnerskabet kan hjælpe Astralis til at blive endnu mere konkurrencedygtig og øge interessen for esportens medrivende verden, siger Rhodri Darch, der er kommerciel direktør hos Kindred Group.

Hele året har Astralis domineret de største turneringer i verden, og i september kulminerede denne sæson, da danskerne vandt verdens største turnering, Majoren.

- Vi er ekstremt stolte over at kunne byde Unibet velkommen som hovedsponsor for Astralis med en aftale, der vil sikre Astralis en stabil vækst i de kommende år. Ved at indgå en længerevarende aftale, som vil sætte sine tydelige spor på tværs af alle Unibets markeder, cementerer både Astralis og Unibet sin position som vigtige aktører i det globale esport-miljø i flere år frem, siger Jakob Lund Kristensen, co-founder af RFRSH.

Næste store turnering for Astralis bliver 'ESL Pro League Season 8 Finals', der spilles i Odense fra 4.-9. december.