E-sport

Astralis spiller sig i finalen og er tæt på historisk titel

Peter 'dupreeh' Rasmussen og resten af Astralis er klar til finalen i ESL Pro Leagues i Odense. Cooper Neill / Ritzau Scanpix

Astralis besejrede mousesports-holdet i semifinalen og er nu klar til finalen i ESL Pro Leagues i Odense, hvor der er 1.250.000 dollar på spil.

Det danske Counter-Strike-hold Astralis var ganske suveræne, da de lørdag eftermiddag spillede sig i finalen ved  ESL Pro League-sæsonfinalen.

I en fyldt hal i Odense gjorde de danske hjemmebanefavoritter kort proces, da de vandt med 2-0 over mousesports-holdet.

Danskerne vandt både i Mirage og Inferno med henholdsvis 16-12 og 16-5, og der var ingen tvivl om, at Astralis var det bedste hold i den kamp.

Det er ikke kun førstepræmien på 250.000 dollar (1,64 millioner kroner), Astralis kan sætte ind på kontoen med en sejr i turneringen.

Ender Astralis søndag med at kunne løfte trofæet, vinder holdet også den første Intel Grand Slam nogensinde. Det udløser en bonus på en million dollar (6,6 millioner kroner).

Tager et hold fire titler inden for et spænd på ti turneringer i ESL- og Dreamhack-regi, sikrer man sig en såkaldt Intel Grand Slam-titel, der blev stiftet i 2017.

Det har intet hold formået endnu, men Astralis, der længe har toppet verdensranglisten, står nu med to chancer for at opnå den historiske bedrift, hvor turneringen i Odense er første mulighed.

I finalen venter nordamerikanske Team Liquid, som Astralis tidligere har besejret i turneringen. Hvis Team Liquid forhindrer, at Astralis vinder turneringen får de 100.00 dollar oveni de 250.000, man får for at vinde turneringen.

Her er Astralis’ finaler i 2018

 1. DreamHack Masters Marseille: Vinder

 2. IEM Sydney: Nummer to
 3. ESL Pro League Season 7 Finals: Vinder
 4. ECS Season 5 Finals: Vinder
 5. ELEAGUE CS:GO Premier: Vinder
 6. DreamHack Masters Stockholm: Nummer to
 7. FACEIT Major: Vinder
 8. BLAST Pro Series Istanbul: Istanbul: Vinder
 9. IEM Chicago: Vinder
 10. ECS Season 6 Finals: Vinder
 11. ESL Pro League Odense: ?