E-sport

Danske 'karrigan' sat på bænken af storhold

Den danske Counter-Strike: Global Offensive-spiller Finn 'karrigan' Andersen leder efter nyt hold, efter at FaZe søndag har sendt ham på bænken.

Finn ’karrigan’ Andersen har tidligere prøvet det med Astralis, og søndag skete det igen.

Den danske Counter-Strike: Global Offensive-veteran er blevet sat på bænken på det stjernespækkede hold FaZe, som lige nu er nummer fem i verden. Dermed vil han ikke være en del af de fem spillere, som i det nye år skal forsøge at vælte Astralis af tronen. Det bekræfter den 28-årige aarhusianer på Twitter.

- Bænket. Jeg kommer med et længere statement på et andet tidspunkt. Hvis nogle organisationer (hold, red.) er interesserede, så kontakt FaZe, skriver han.

Efter 'karrigans' besked har flere af hans kollegaer støttet ham.

Emil 'Magisk' Reif, Astralis:

Valdemar 'valde' Bjørn Vangså, North:

Jake 'Stewie2K' Yip, MiBR:

 Nathan 'NBK' Schmitt, Vitality:

Følte sig presset

'Karrigan' skiftede til FaZe i slutningen af 2016, efter at han var blevet bænket af Astralis. Her kom han til et FaZe-hold, som havde store problemer med at få struktur på tingene. Dette fik den danske in-game leader (holdkaptajn) rettet op på.

I begyndelsen af i år sad FaZe tungt på førstepladsen på verdensranglisten fra februar til april, inden Astralis satte alle konkurrenter til dørs og overtog scenen fuldstændig. Omvendt har FaZe har haft utrolig svært ved at få tingene til at hænge sammen i flere måneder.

Dette tog de blandt andet konsekvensen af ved Majoren i London i september, hvor de midt under e-sportens mest prestigefyldte turnering valgte at ændre i rollefordelingen på holdet. Det betød, at 'karrigan' ikke længere skulle agere som in-game leader - en rolle, som han ellers længe har været indbegrebet af.

- Lige nu vil jeg sige, at jeg er under pres. Det der foregik i London, var noget der tog på min selvtillid. Som kaptajn på holdet, må jeg aldrig tabe min selvtillid, sagde 'karrigan' i november.

Det drastiske valg vakte også bekymring hos Counter-Strike-ekspert Andreas ’Jern’ Thomsen.

- Det er det, 'karrigan' er på holdet for. Det har hele tiden været ideologien bag holdet, at han skulle være manden, der skulle styre de her fire superstjerner, han havde under sig. Og det ændrer sig jo pludselig nu.

- Hvis 'karrigan' skal have pladsen på holdet fremadrettet, må det ikke blive en permanent løsning, hvor 'NiKo' overtager den in-game leader-rollen, sagde Andreas ’Jern’ Thomsen.

FaZes beslutning sker umiddelbart efter BLAST Pro Series-turneringen i Lissabon, hvor de ikke formåede at spille sig i finalen. Den amerikanske organisation bag holdet har endnu ikke kommenteret på beslutningen om at bænke den danske spiller.