E-sport

Storhold låner dansk stjerne ud til konkurrenter

CS:GO-spilleren ‘karrigan’ blev for nylig bænket fra det europæiske storhold FaZe, nu bliver han lejet ud til Envy.

Det seneste halve år har langt været optimalt for den danske CS:GO-stjerne Finn 'karrigan' Andersen. 

28-årige ‘karrigan’ er gået fra at være en nøglefigur på et af verdens bedste Counter Strike-hold, Faze, til en plads på bænk. I slutningen af december kunne TV 2 SPORT erfare, at ‘karrigan’ ikke ville komme tilbage i startopstilingen til årets første major. og at det så sort ud i forhold til et holdskifte.

Men nu er der godt nyt til den danske CS:GO-spiller.

I forbindelse med årets første Major i Katowice i Polen bliver han lejet ud fra verdensranglistens nummer seks til nummer 42, Envy.

Envy er i skrivende stund ikke en del af Major-turneringen, men holdet har muligheden for at kvalificere sig til verdens største Counter Strike-begivenhed.

- 2019 begynder med, at jeg bliver lånt ud til Envy til Minor/Major. Tak til FaZe for at lade mig få denne mulighed for at spille for Envy. Det er en organisation, som jeg altid har respekteret dybt og jeg glæder mig til at arbejde sammen med de her drenge under Majoren, skriver han på Twitter.

Bænket i september

'Karrigan' skiftede til FaZe i slutningen af 2016, efter at han var blevet bænket af Astralis. Her kom han til et FaZe-hold, som havde store problemer med at få struktur på tingene. Dette fik den danske in-game leader (holdkaptajn) rettet op på.

I begyndelsen af i år sad FaZe tungt på førstepladsen på verdensranglisten fra februar til april, inden Astralis satte alle konkurrenter til dørs og overtog scenen fuldstændig. Omvendt har FaZe har haft utrolig svært ved at få tingene til at hænge sammen i flere måneder.

Dette tog de blandt andet konsekvensen af ved Majoren i London i september, hvor de midt under e-sportens mest prestigefyldte turnering valgte at ændre i rollefordelingen på holdet. Det betød, at 'karrigan' ikke længere skulle agere som in-game leader - en rolle, som han ellers længe har været indbegrebet af.