E-sport

Velkendt makkerpar skal dække Astralis’ jagt på nye triumfer

TV 2 dækker Astralis og resten af CS:GO-scenen tæt i 2019. Astralis

Andreas ’Jern’ Thomsen og Niels ’rizc’ Topp skal guide danskerne igennem 25 Counter-Strike: Global Offensive-turneringer på TV 2 ZULU og PLAY i 2019.

2019 bliver et stort år for Counter-Strike: Global Offensive-fans på TV 2 ZULU og PLAY, hvor der venter over 700 timer af verdens største e-sport-turneringer.

Til at guide seerne igennem de mange timer – og med garanti mindeværdige øjeblikke – har TV 2 lavet aftaler med det velkendte og rutinerede kommentatorpar Andreas ’Jern’ Thomsen og Niels ’rizc’ Topp, som også var en del af holdet under BLAST Pro Series-turneringerne i 2018.

- Det bliver sindssygt fedt at være en del af. Niels og jeg har en fantastisk kemi, og desto flere timer vi kan nørde e-sport, desto bedre er det. Dækningen af Counter-Strike er aldrig set så ambitiøs og omfattende før, og jeg glæder mig som en lille dreng til det her, siger Andreas ’Jern’ Thomsen.

- Andreas og Niels er for mig de mest kompetente kommentatorer til CS:GO i Danmark, for de evner nemlig at være skarpe på kampe, analyse og holdenes præstationer, samtidig med at de er godt selskab i studiet og bag mikrofonen. Derfor er jeg selvfølgelig tilfreds med, at vi har dem med i hele 2019, siger redaktionschef på TV 2 SPORT Allan Hvid.

TV 2 tager hul på de mange timers e-sport den 28. februar med verdens mest prestigefyldte CS:GO-turnering, den halvårlige Major, hvor Astralis tager titelforsvaret op i Katowice i Polen med en præmiepulje på intet mindre end 6,5 millioner kroner.

- Majoren er selvfølgelig et højdepunkt, vi kommer til at snakke om hele året. Men så glæder det mig, at vi også kommer til at vise Counter-Strike fra mange af de lidt mindre turneringer som DreamHack eksempelvis. Det giver et godt indblik i hele strukturen, og vi får nogle af de lidt lavere hold at se også, Niels ’rizc’ Topp.

I alt kommer TV 2 til at dække 25 af årets største turneringer.

Alle vil slå Astralis

Det helt store tema for i år bliver, om nogen er i stand til at vippe verdens bedste hold, danske Astralis, af pinden. De suveræne danskere sad tungt på 2018, hvor de lagde kæmpe afstand til andenpladsen på verdensranglisten og vandt intet mindre end ti store turneringer heriblandt den seneste Major i London.

Én ting er sikker: En masse hold er sultne og har planer om at gøre det.

Astralis gjorde dette ti gange i 2018.

- De andre hold kommer flyvende ud for at sætte sig på den trone, Astralis har ejet i 2018. De er indforstået med, det er nu, de skal hente danskerne, og vi har set flere ændringer på holdene med henblik på Majoren. MIBR er gået til at være 100 procent brasiliansk – den vindende formular, og FaZe har skiftet ud. De andre hold vil virkelig vise, hvad de duer til.

- Den største udfordring for Astralis bliver, at der har været en pause, og det er altid sært at komme tilbage. Det ser vi i alle sportsgrene, ligesom hvis du vinder Premier League i fodbold det ene år, så kan det være en helt anden verden næste sæson, Niels ’rizc’ Topp.