North vinder sensationel sejr over nummer tre i verden

16x9
Finalesejren udløser en præmie på hele 200.000 kroner af en samlet præmiepulje på 330.000 kroner. Foto: Jonas Kekko / North

Det danske hold lod sig ikke gå på af, at de blandt andet mødte verdens bedste Counter-Strike-spiller.

Det danske Counter-Strike-hold North var på noget af en opgave, da de torsdag var i finalen i GG.Bet ICE Challenge i London.

Her stod de nemlig over for det ukrainske hold Natus Vincere, der blandt andet råder over verdens bedste Counter-Strike-spiller, Oleksandr 's1mple' Kostyliev.

Danskerne lod sig dog ikke kue af rollen som underdog og vandt lidt overraskende med 2-0 i banerne dust2 og nuke. En sejr som den danske Counter-Strike-side Dust2.dk kalder for 'sensationel'.

Finalesejren udløser en præmie på hele 200.000 kroner af en samlet præmiepulje på 330.000 kroner.

Ny træner på holdet

Valdemar 'valde' Vangså fortæller, at selvom turneringen ikke er blandt de store, er det alligevel en enorm vigtig sejr.

- Vi er rigtig glade og småstolte over denne sejr. Det var selvfølgelig ikke den største turnering, det ved vi alle godt, men det er trods alt noget, der rammer positivt, da vi ikke rigtig havde nogle forventninger, da vi kom ind til turneringen, siger Valdemar 'valde' Vangså.

North skiftede før turneringen træner fra Alexander 'ave' Holdt til Torbjørn 'mithR' Nyborg, som holdet prøver af. Og han har indtil videre været et positivt bekendtskab.

- Han giver selvtillid til folk og kommer med små, gode input i løbet af turneringen, der hjælper os i de vigtige situationer. Så alt i alt en god start med ham om bord, og så håber jeg, vi kan fortsætte med at forbedre os frem mod de næste turneringer, siger Valdemar 'valde' Vangså.

Før finalesejren over Natus Vincere havde North slået Avangar fra Kazakstan og Heroic fra Danmark.

Den næste turnering for North er til StarSeries Sæson 7 i Shanghai, hvor præmiepuljen er på knap 3.300.000 kroner.