E-sport

Astralis' største rival blev sensationelt sendt ud af Major

Verdensranglistens nummer to, Liquid, tabte kvartfinalen ved IEM Katowice Major til ENCE.

Se Astralis' kvartfinale fredag på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY

Torsdag kom der en stor overraskelse ved verdens største CS:GO-turnering, den halvårlige Major, som på papiret tilgodeser danske Astralis.

Verdens nummer to, Liquid, der af TV 2 SPORTs eksperter blev kaldt "det eneste hold, der kunne udfordre Astralis", blev nemlig slået med 2-0 (16-11, 19-16) af ENCE.

Det finske hold ligger på niendepladsen på verdensranglisten, men anført af en storspillende Aleksi 'allu' Jalli tog ENCE altså en stor skalp og bookede en semifinale i Majoren, hvor de møder NaVi, der tidligere på dagen slog FaZe Clan.

Aleksi 'allu' Jalli imponerede sin tidligere holdkammerat, Finn 'Karrigan' Andersen, der gæstede studiet.

- Det er ’allu’, som man kender ham. Han er bare i zonen i nogle momenter af kampene, hvor man bare kan mærke selvtilliden. Jeg kunne bare se i kampen, at han var i den her zone, hvor alt ligger på hans skuldre, siger han og tilføjer:

- Jeg tror, det eneste hold, der kan stoppe ENCE, er Astralis.

ENCE kom ind i Majoren via en kvalifikationsturnering ved navn Minoren. Det sikrede en plads i kvalifikationen til Majoren, hvor de også formåede at spille sig videre.

I Majorens gruppespil tabte holdet sine første to kampe og var næsten dømt ude, inden de vandt tre kampe og spillede sig i kvartfinalen.

Fredag er det Astralis' tur til at spille kvartfinale.

Danskerne møder NiP fredag aften. Vinderen af den kamp skal møde enten MIBR eller Renegades i den anden semifinale på lørdag.

NiP er på sjettepladsen i verden og er tilbage i toppen af CS:GO, efter at det tidligere storhold i en lang periode var i frit fald.

- Det er et hold, der er vigtigt for CS:GO og CS:GOs historie. Selvom Astralis højst sandsynligt vinder, er det vigtigt, vi husker, at NiP også er her. Astralis skal have A-gamet frem, siger TV 2 SPORTs ekspert Niels Topp.

Vinderen af Majoren sikrer sig en præmiecheck på knap 3,3 millioner kroner, mens andenpladsen løber af sted med knap en million.

Fredagens kvartfinaler kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY med optakt fra klokken 15.30.

Astralis spiller kamp to med kampstart tidligst klokken 19.30.