E-sport

Dansk hold bænker spiller – henter legende ind

Asger 'Acilion' Larsen er blevet bænket på Heroic. heroic.gg

Heroic har hentet den tidligere verdens bedste Counter-Strike-spiller Filip ’NEO’ Kubski ind på en prøvekontrakt.

Mens Astralis tager en velfortjent pause efter sin Major-triumf, kom Danmarks tredjebedste Counter-Strike: Global Offensive-hold, Heroic, sent mandag aften med en opsigtsvækkende nyhed.

På holdets Twitter meddelte de, at de har valgt at bænke Asger ’AcilioN’ Larsen og i stedet hentet den rutinerede polak Filip ’NEO’ Kubski ind.

Meldingen kommer aftenen inden, de tager hul på den omtalte turnering ECS Season 7 Europe Pinnacle Cup tirsdag aften, og her får de altså selskab af ingen ringere end den 31-årige polak, som bliver betragtet som én af historiens bedste Counter-Strike-spillere. Han er i første omgang hentet ind på prøve.

- Hvis man skulle beskrive ham med ét ord, vil det være 'legende'. Han er intet mindre end en legende, og det bliver sjovt at se, hvordan de kommer til at tilpasse deres kommunikation. Nu bliver de nødt til at køre engelsk, siger TV 2 SPORTs Counter-Strike-ekspert Niels 'rizc' Topp, som ikke tror, at det er begyndelsen på et længere samarbejde mellem de to parter:

- Det ville overraske mig meget, hvis det bliver permanent. Lad mig sige det på den måde. Det er et taktisk smart valg af 'NEO', som får gjort opmærksom på sig selv i karrierens efterår.

Han har været med helt tilbage fra de tidligere versioner af spiller, hvor han indledte sin karriere i 2002, dengang man dystede i Counter-Strike 1.6-versionen. Hans høje status bekræftet blandt andet af, at han i 2011 blev kåret som verdens bedste Counter-Strike-spiller af velansete HLTV.

Derudover har han vundet verdens største turnering, den halvårlige Major, tilbage i 2014. Dengang spillede han på det polske storhold Virtus.pro. Samme hold har han siden december sidste år været tilknyttet på bænken.

Bænkning åbner for ny spiller

Såfremt Niels 'rizc' Topp får ret i, at 'NEO' ikke er hentet ind som permanent løsning, er der en plads åben på det danske mandskab, og den udvikling bliver ifølge eksperten spændende at følge.

- Det skaber et vakuum på scenen, hvor der er potentiale for udskiftninger. Sådan er det altid efter en Major. Der er mange rigtig dygtige spillere, som er tilgængelige lige nu – Finn 'karrigan' Andersen for eksempel.

Den danske topspiller har siden december sidste år været bænket på et af verdens største hold FaZe og har siden været lånt ud til amerikanske Envy. På TV 2's dækning af sidste uges Major afviste 'karrigan', som tidligere har spillet for Astralis, at vende tilbage til et dansk hold.

Han får dog ikke svært ved at finde et hold, siger Niels 'rizc' Topp.

- Der er mange gode muligheder for karrigan, og Heroic er bare et af dem.

Bænket er Heroics Asger ’AcilioN’ Larsen altså også nu, og den 22-årige dansker skriver på sin Twitter, at han nu søger nye udfordringer.

- (Jeg er) meget motiveret til at fortsætte med at lægge lag på og arbejde for at nå mine mål, skriver han, hvorefter han gør det klart, hvordan interesserede hold skal henvende sig.

TV 2 SPORT har uden held forsøgt at få en kommentar fra Heroic.

Heroic var indtil 16. november sidste år en del af samme organisation, som ejer Astralis, RFRSH Entertainment.