E-sport

Dansk stjerne skal lede stort europæisk hold til succes

Finn 'karrigan' Andersen har skrevet kontrakt med det europæiske Counter-Strike: Global Offensive-hold Mousesports.

Det tyske hold Mousesports vil tilbage, hvor de mener, de hører til på Counter-Strike: Global Offensive-landkortet.

Det slog de torsdag aften fast, da det storsatsende hold præsenterede danske Finn ’karrigan’ Andersen, tyrkiske Özgür ’woxic’ Eker og slovakiske David ’frozen’ Čerňanský som nye spillere. De skal forsøge at spille holdet, som i øjeblikket er nummer 20 i verden, tilbage i toppen af scenen.

Interessant set med danske øjne er det, at Finn ’karrigan’ Andersen er en af de tre spillere. Siden december sidste år har han siddet på bænken for et af verdens største hold FaZe, men nu er han igen en del af verdenstoppen på et andet stort hold bestående af europæiske spillere.

- De første dage med disse gutter har været fantastiske. Jeg håber, at det kommer til udtryk i de kommende måneder, hvordan vi udvikler os som hold, siger den 28-årige dansker i en pressemeddelse.

De tre nye spillere slutter sig til de to nuværende Mousesports-spillere, Robin ’ropz’ Kool og Chris ’chrisJ’ Jong. De var en del af holdet, der i marts sidste år var nummer tre i verden, og som siden januar er dalet fra femtepladsen til 20.-pladsen på verdensranglisten.

Nu er der kommet nyt blod ind på holdet, og ifølge holdets danske islæt har det nye lineup fået en positiv begyndelse. Han skal i rollen som in-game-leader agere holdkaptajn og har således ansvaret for holdets taktik under kampene.

- Holdet består af et meget godt mix af unge og erfarne spillere, og vigtigst er det, at kemien mellem spillerne er rigtig god.

- Med god kemi, hårdtarbejdende spillere og den rette mentalitet kan man komme rigtig langt, hvilket er vores hovedmål for 2019, siger Finn ’karrigan’ Andersen.

Danskeren har tidligere spillet for Astralis, og under den netop overståede Major i februar var han ekspertkommentator for TV 2. Her fortalte han, at der havde været flere henvendelser fra hold.

Valget faldt på Mousesports, og den nye konstellation får sin debut i ECS Season 7 Europe 18. marts. Til april skal den første store test stå, når ESL Pro League Season 9 begynder 12. april i Leicester.