Kasper Hvidt giver ikke Astralis-spillerne fri: - Succes kommer ikke af sig selv

Kasper Hvidt, der er sportsdirektør for Astralis, er meget tilfreds med holdets nye sejr, men siger samtidig, at de vil være bedre.

De danske verdensmestre i Counter-Strike, Astralis, kunne endnu en gang løfte et trofæ over hovedet, da de natten til søndag dansk tid vandt BLAST Pro Series-turneringen i São Paulo.

Med sejren i Brasilien fortsætter Astralis de gode takter fra tidligere på måneden. Den 3. marts vandt de danske stjerner verdens største turnering i Counter-Strike i majorturneringen IEM Katowice i Polen. 

På trods af de store triumfer fortæller den tidligere håndboldmålmand Kasper Hvidt, der er sportsdirektør for Astralis og arbejder for RFRSH, der er selskabet bag Astralis. at der ikke bliver slappet af.

- Det er ikke sådan, at drengene bare går hjem, og så laver vi bare det samme igen. Der er hele tiden nogle nye tiltag, der skal holde os foran de andre. Der er ingenting, der er business as usual, og ’nu fandt vi lige den formel, og så bliver vi ved med det.’ Der bliver arbejdet konstant på at forbedre, og hvordan man undgår at glemme taktikkerne, og hvordan man undgår at blive selvtilfreds, siger Kasper Hvidt til TV 2 SPORT.

- Man kan altid blive lidt bedre. Man kan ikke bare lægge på, lægge på og lægge på, men man kan huske at være opmærksom. Som tiden går, kan man nogle gange glemme noget af det hårde arbejde, man har lavet, og hvordan man egentlig er kommet derhen, hvor tingene egentlig fungerer.

Det er kulminationen på hårdt arbejde og fortsat hårdt arbejde

Kasper Hvidt, sportsdirektør for Astralis

Astralis holdt sig ikke tilbage

I BLAST Pro Series-turneringerne spilles der flere kampe om dagen, og det er nogle gange en udfordring for Astralis.

De danske Counter-Strike-stjerne ynder nemlig gerne at forberede sine kampe så meget som muligt, og det er svært at gøre, hvis der ikke er tid til det. 

Nicolai 'device' Reedtz fortæller, at der især var et map, der fik en stor del af deres fokus i turneringen i Brasilien.

Astralis vandt 16-13 over FaZe Clan og er dermed klar til Grand Final. Video: TV 2 SPORT

- Vi holdt os ikke tilbage og spillede ikke afslappet eller noget i nogen kampe. Jeg synes, at denne turnering er meget hård for hold som os, da vi gerne vil forberede os på vores konkurrenter, og det er nu ændret med veto-systemet, så vi ikke kender banerne på forhånd.

- Denne gang foksuerede vi meget på MIBR (Made in Brazil, brasiliansk hold, red.) og Overpaas-mappet, da vi vidste, at hvis vi vandt den kamp, havde vi store chancer for at gå videre fra gruppespillet, siger 'device' ifølge HLTV.

Og det gjorde Astralis ganske spiller, da de vandt alle kampe i gruppens indledende runde.

Kulminationen på hårdt arbejde

Kasper Hvidt fortæller, at han overordnet er glad for den måde, Astralis vandt på natten til søndag. Danskerholdet blev netop udfordret i valg af baner, men formåede alligevel at vinde. Astralis tabte endda det første map i finalen med 13-16, men kom suverænt igen i de efterfølgende to, som blev vundet 16-8 og 16-2.

- Den her succes kommer ikke bare af sig selv. Det er ikke bare et udtryk for, at vi var lidt heldige. Der er rigtig meget arbejde, der ligger forud for det her. Så det er kulminationen på hårdt arbejde og fortsat hårdt arbejde. Det er fedt at se, at drengene og alle i RFRSH-baglandet arbejder stenhårdt for at få det her til at lykkes. Og så viser det sig jo, at arbejdet også giver gode resultater, siger Hvidt.

Astralis vandt en pengepræmie på 125.000 dollar, hvilket svarer til 825.000 danske kroner. Det var Astralis' tredje sejr i BLAST Pro Series.