E-sport

Dansker skifter til amerikansk storhold

René 'cajunb' Borg ses her for sit tidligere hold North. Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Den tidligere Astralis og North-spiller René 'cajunb' Borg skal fremover repræsentere Cloud9.

René 'cajunb' Borg har fundet sig et nyt Counter-Strike-hold.

Danskeren, som var hos OpTic indtil slutningen af marts, skal fremover repræsentere det amerikanske hold Cloud9, som er et af de hold i verden med den største økonomi.

'Cajunb' har været i sporten siden 2012 og har repræsenteret Danmarks to største hold Astralis og North. Derfor er det erfaren spiller, Cloud9 får ombord.

- Jeg glæder mig over at en veteran som 'cajunb' skal til at spille med Cloud9. Jeg tror på, at han kan lære vores unge spillere en masse ud fra hans mange års erfaring i Counter-Strike. Velkommen til, siger holdets general manager, Jonathan Tran, i en pressemeddelelse.

Ser frem til at modbevise tvivlere

Hos Cloud9 venter der en stor udfordring for 'cajunb'. Han skal være med til at få holdet tilbage i verdenstoppen, efter de på under en måned er gledet fra nummer ni i verden ned til plads 138.

Det skyldes dog primært udskiftninger på holdet. 'Zellsis', 'kioShiMa' og 'flusha' har alle forladt Cloud9 og taget deres point med sig. Lige nu har de kun point fra 'Golden' 'RUSH' og 'autimatic'.

- Jeg ser frem til at repræsentere Cloud9 i fremtiden. Jeg ved, der vil være et stort pres og høje forventninger. Ser frem til at vise alle tvivlerne, hvad det nye Cloud9 er i stand til, skriver 'cajunb' på sin Twitter-side.

Mandag sagde holdet farvel til 'kioShiMa' og kort efter begyndte rygterne at florere om, at Cloud9 havde udset den 29-årige dansker som deres primære mål.

Cloud9's nye hold gør debut i BLAST Pro Series Miami i weekenden 12.-13. april, hvor der er 250.000 dollars i præmiepuljen. Turneringen kan ses på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY.