North slår verdens nummer fem og er klar til playoff

16x9
Torbjørn "mithR" Nyborg (th.) er træner for North. Foto: Jonas Kekko / North

Det danske Counter-Strike-hold har sikret sig en plads i slutspillet ved en kinesisk turnering.

Verdensranglistens nummer ti, North, tog onsdag en stor sejr ved StarSeries i-League Season 7 i Shanghai, Kina.

I holdets sidste gruppekamp besejrede de verdens nummer fem, FaZe, med 2-0 og har nu sikret sig en plads i kvartfinalen i turneringen. Her venter fnatic, der ligger nummer 12 på ranglisten.

FaZe og North havde inden opgøret vundet to kampe og tabt to. Derfor vidste begge mandskaber, at en sejr ville give en playoffplads, mens et nederlag ville betyde exit.

Det pres håndterede North bedst. Danmarks næstbedste Counter-Strike-hold dominerede i den første bane, Train, hvor de som Counter-Terrorister bragte sig på 11-4. Som terrorister gik det ikke helt så godt, men North fik skaffet de sidste fem runder, der skulle til for at vinde banen.

Det var især 'valde' og 'aizy' med henholdsvis 24 og 22 kills, der var medvirkende til banesejren.

Bane nummer to var dust2, som FaZe havde valgt. Igen fik North den bedste start og selvom det blev en smule tættere end i den første bane, vandt det danske hold 16-9.

North havde tabt de første to kampe i turneringen, men med onsdagens sejr fuldendte de comebacket med den tredje sejr i træk.

- Jeg er superglad for holdet, fordi vi havde en svær start på turneringen, hvor vi tabte til NRG og NiP, hvor vi virkelig havde chancer for at vinde kampene. Men mentaliteten på holdet er superstærk, og det viste vi vi i dag.

- Vi vandt over panda efter at have kæmpet lidt på første bane, men se nu bare på de to kampe mod henholdsvis mibr og nu FAZE, der virkelig beviser potentialet på holdet, siger siger holdkaptajn Casper "cadiaN" Møller i en pressemeddelelse.

Med undtagelse af Astralis og Liquid deltager verdens bedste hold i turneringen, hvor vinderne får 250.000 dollars.