E-sport

Astralis-stjerne taler ud om sin fars død i rørende brev

Peter ’dupreeh’ Rasmussen fortæller i et åbent brev hele historien om sin kræftsyge far, der bakkede ham op til det sidste.

Tårerne og de våde øjne var ikke til at skjule for Astralis' Peter ’dupreeh’ Rasmussen, da han sammen med resten af det danske Counter-Strike-hold i starten af marts vandt verdens største turnering igen.

Han forventede ikke, at jeg skulle være en professionel gamer, men jeg var stadig i stand til at gøre ham stolt

Kilde

Kort forinden havde han siddet dybt fokuseret som så mange gange før, men da Astralis sikrede sig Major-titlen, kunne Peter ’dupreeh’ Rasmussen ikke længere skjule sine tårerne. I to uger havde han kæmpet med følelserne, efter hans far døde af kræft.

- Det er meget urealistisk. Da jeg indledte turneringen, var min far død få dage inden. Hans sidste ønske var, at jeg tog af sted og spillede. Så jeg vil virkelig gerne dedikere den her sejr til min far, sagde en rørt 'dupreeh' på scenen efter sejren.

Halvanden måned efter har den 26-årige dansker, der i januar blev kåret til verdens femtebedste spiller, givet en uddybende beskrivelse af sine personlige tanker på den anerkendte side 'The Players Tribune'. Et sted, der bruges som talerør for professionelle atleter, som også tennisstjernen Caroline Wozniacki har benyttet.

Arbejdscomputer blev til gamercomputer

I sit åbne brev fortæller Peter ’dupreeh’ Rasmussen en rørende historie om hele sin opvækst, og hvordan Counter-Strike blev en del af hverdagen for både ham og familien.

Peter 'dupreeh' Rasmussen forrest i billedet sammen med resten af Astralis-holdet.

Da Astralis-stjernen var yngre, startede han med at spille hos venner, indtil hans far en dag havde en arbejdscomputer med hjem. I hjemmet indså de hurtigt, at faderen aldrig kom til at bruge computeren, og så blev det i stedet familiens gamercomputer, hvor en livslang kærlighed til Counter-Strike blev grundlagt.

Herefter udviklede det sig til en passion, hvor 'dupreeh' - ligesom mange andre børn - blev kørt til turneringer i weekenden.

- Der var ikke ét øjeblik, hvor han ikke respekterede min drøm. Det var bare sådan, han var. Det var en tro, der blev hos ham helt til det sidste, skriver Astralis-spilleren.

Den frygtede besked

Men en dag i 2010 blev der vendt op og ned på en hverdag, hvor computerspillet var i fokus. Peter ’dupreeh’ Rasmussen husker det stadig tydeligt og beskriver, hvordan dagen er 'brændt ind i hovedet' på ham.

Han kom hjem fra skole og vidste, hans far havde været til et rutinetjek på hospitalet, fordi han som altid passede godt på sit helbred. Den dag var alt dog anderledes. Han fik beskeden om, at hans far var blevet diagnostiseret med kræft. Behandlingen startede med det samme.

Den unge dreng fandt et frirum i Counter-Strike, der var det eneste sted i livet, han kunne tage hen, hvor det hele gav mening. Det var hans komfortzone.

Som årene gik, tog karrieren fart, og mens 'dupreehs' far kæmpede med kræften, forblev han manden, der samlede og planlagde tingene for familien. I 2014 skrev Peter ’dupreeh’ Rasmussen sin første store kontrakt med Dignitas, der i 2016 blev byttet ud med Astralis, som i dag er verdens bedste Counter-Strike-hold.

Faderen hjalp 'dupreeh' med alt

Da større kontrakter, præmiepenge og andre økonomiske aspekter blev en del af hverdagen, var det igen 'dupreehs' far, der stod klar til at rådgive ham.

Sammen nåede de at opleve, at den unge dreng, der drømte om den store scene og de store titler, blev en del af verdens bedste hold og sikrede de største titler inden for sporten. Men i 2018 og 2019, hvor Astralis rejste rundt i hele verden og spillede, begyndte det også at gå ned af bakke for faderen.

- Det var trist at være væk fra min familie, da tingene begyndte at gå dårligt, men på samme tid var Counter-Strike stadig et frirum for mig, og det var en lettelse at have andre ting at fokusere på.

- I 2010 var jeg en dreng, der bearbejdede min fars kræftsygdom med Counter-Strike, og i 2019 var jeg en voksen mand, der bearbejdede min fars kræftsygdom med Counter-Strike. Så mange ting havde ændret sig i de mellemliggende år, men Counter-Strike var der altid for mig.

Døde få dage før turneringen

På baggrund af situationen indkaldte 'dupreeh' sine fire medspillere og træneren til et møde, hvor han gjorde dem opmærksomme på situationen, hvis de kunne se noget på hans spil. Han blev mødt af "fantastiske og forstående" holdkammerater, som han selv beskriver det.

I februar 2019 lå faderen på dødslejet, mens Astralis havde en af årets to største turneringer i kalenderen - Majoren i polske Katowice. Familien havde forberedt sig på øjeblikket længe og snakket om situationen, hvis der ventede en stor turnering forude. Men som igennem hele livet virkede det, som om 'dupreehs' far havde planlagt alt til mindste detalje.

- Han var ikke rigtig til stede de sidste par dage, hvor han gled ind og ud af bevidsthed. Jeg havde dog chancen for at tale med ham en sidste gang, hvor han gjorde sit ønske helt klart: "Jeg vil have, du tager af sted til turneringen. Held og lykke," sagde han.

Det var det sidste, han hørte sin far sige. Om mandagen, dagen før Astralis-stjernen skulle være rejst, døde hans far. Han var der, da han drog det sidste åndedræt. Han kunne sidde med ham, efter han var gået bort og efterfølgende tage med familien hjem.

- Han kunne ikke have planlagt det bedre. Min far var altid en planlægger - selv den dag han døde.

Faderen døde den 18. februar. Peter 'dupreeh' Rasmussen og Astralis spillede deres første kamp den 21. februar. Det danske hold var endnu engang suveræne og vandt deres tredje Major-titel i historien. Derefter brød 'dupreeh' sammen på scenen.

- Jeg ved, han ikke forventede, at jeg skulle være en professionel gamer, men jeg var stadig i stand til at gøre ham stolt. De sidste gange, han så mig, var jeg på toppen af verden, mens jeg gjorde, hvad jeg elskede. Jeg ved, han forlod os med troen om, jeg nok skulle blive okay. At alt vores hårde arbejde betalte sig. Så tillykke, far. Vi gjorde det. Jeg elsker dig. For evigt.

Sådan slutter Peter 'dupreeh' Rasmussen sit åbne brev til faderen.

Du kan læse hele brevet - skrevet på engelsk - lige her.