Forbund vil blåstemple e-sport: - Det er kommet for at blive

E-sport i Danmark er efter alt at dømme snart en almindelig idræt under Danmarks Idrætsforbund.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) vil have e-sportsudøvere ind under forbundet efter i flere år at have holdt e-sporten ud i strakt arm.

Det fortæller udviklingschefen i DIF, Anne Pøhl, til TV 2 SPORT.

- Vi ser faktisk, at e-sport er kommet for at blive. Det er jo en kæmpe del af den danske ungdomskultur, og derfor er det også noget, vi skal kunne favne ude i vores foreningsliv.

- Vi er en meget stor og stærk ungdomsorganisation, og det vil vi gerne blive ved med at være. Derfor skal e-sport også være noget, man kan dyrke og gå til ude i vores foreninger, siger Anne Pøhl.

Jeg synes jo, det er dejligt, de er kommet til den erkendelse. Nu har vi jo været i dialog med dem i flere år, og vi har fortalt dem om, hvad e-sporten kan

Thomas Koed, bestyrelsesformand i E-sport Danmark

I starten af 2017 meldte forbundets formand, Niels Nygaard, ellers ud, at man ikke anså e-sport for at være en rigtig idræt, men i forlængelse af at regeringen for nyligt lancerede en national strategi for e-sporten i Danmark, har DIF nu også fået øjnene op for potentialet.

- Vi har lige nu ikke nogle intentioner om, at e-sport skal presses ned i halsen på samtlige foreninger.

- Men vi er ret sikre på, at vi kan finde rigtig mange foreninger, som synes, det er interessant, og som godt kan se ideen i, at det her også er en måde at arbejde med og tiltrække og fastholde unge mennesker ude i foreningslivet. Og det ved vi, er noget, rigtig mange af vores idrætter og foreninger er rigtig optagede af, fortæller udviklingschefen.

Invitation vækker glæde med forbehold

Udmeldingen kommer som en god nyhed hos E-sport Danmark, selvom skiftet i opfattelsen af e-sport har ladet vente på sig.

- Jeg synes jo, det er dejligt, de er kommet til den erkendelse. Nu har vi jo været i dialog med dem i flere år, og vi har fortalt dem om, hvad e-sporten kan. Så hvis de nu synes, at E-sport Danmark skal være en del af DIF, så synes jeg endelig, de skal sige velkommen til os, fortæller fortæller organisationens bestyrelsesformand, Thomas Koed.

- Den nationale e-sports-strategi åbner op for, hvordan vi skal se e-sporten fremadrettet, også i det idrætspolitiske setup. Så jeg er jo kun glad for, at de synes, det er interessant, at e-sporten er der, og jeg synes bare, de skal invitere os indenfor og lade os blive et forbund på lige fod med alle andre forbund indenfor DIF.

At DIF nu har trukket armen til sig og i stedet stukket hånden frem, bliver dog også taget med forbehold hos E-sport Danmark.

For selvom tal fra DGI viser en klar stigning i antallet af e-sportsspillere i Danmark - og selvom e-sporten har mødt stor politisk opbakning - er det nemlig stadig DIF, der har magten, når det kommer til beslutningen om hvilke idrætter, der kan blive indlemmet som forbund og ikke.

Og nu er e-sporten altså endelig blevet attraktiv for Danmarks Idrætsforbund.

- Jeg ved, at flere forbund har lavet undersøgelser af, hvad der kan fastholde og udbygge medlemsskaren, og det er jo e-sport. Det er jo beviseligt. Så når de har den evidens, giver det jo også meget god mening, at de går ud siger, at de selvfølgelig gerne vil have e-sporten ind i deres foreningsliv, fortæller Thomas Koed.

- Meget af det her handler jo om, at de bliver målt på antallet af medlemmer, også i forhold til deres økonomi. Det gør vi ikke, men vi får heller ikke rigtig noget økonomi ud af de medlemmer, vi har.

Det er Kulturministeriet, som står bag den nye e-sports-strategi, og får et panel blandt andet bestående af e-sportsaktører, personer, der arbejder kommercielt med e-sport, Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Anti Doping Danmark. Sammen skal de se på, hvordan e-sporten bliver styrket i Danmark.