E-sport

Astralis taber med sjældne cifre i Madrid-finale

Astralis missede muligheden for at vinde årets tredje titel, da de tabte finalen ved Blast Pro Series til verdens nummer fem.

Det danske Counter Strike-hold Astralis tabte lørdag aften finalen ved Blast Pro Series i Madrid.

Verdensetterne tabte med 2-0 i baner til finske ENCE, der også tildelte Astralis det eneste nederlag i gruppespillet få timer forinden.

Det er en sjældenhed, at verdensranglistens bedste hold ikke vinder en bane. Således er det første gang i 2019, at Astralis taber en kamp med 2-0.

Med andenpladsen høster Astralis 330.000 kroner, mens ENCE,der ligger nummer fem på verdensranglisten, kan sætte godt 825.000 kroner ind på kontoen.

Utrolig stime brudt

Til finalen havde de danske Counter Strike-stjerner valgt at starte på banen Nuke, som holdet ikke havde tabt på i over et år med imponerende 31 gange i træk til følge.

Men lørdag aften gik den ikke længere efter en forfærdelig start på kampen, hvor ENCE kom foran med 6-0 før Astralis kom på tavlen.

Efter 11-4 ved sideskiftet kom Astralis lidt bedre med, men endte de alligevel med at tabe favoritbanen med 16-9.

Herefter fulgte den bane, ENCE havde valgt til finalen - Train - og her var det til gengæld Astralis, der kom bedst fra start. Danskerne kom hurtigt foran med 5-0, men endte alligevel kun med at være foran 8-7 efter første halvleg.

I sidste halvdel spillede Astralis som terrorister, og det gjorde det ekstra svært at holde ENCE fra fadet. Da finnerne først fik udlignet til 10-10 gik det pludselig hurtigt, og holdet vandt kampen med 16-13.

Med en sejr kunne Astralis have vundet årets anden Blast Pro Series-titel, efter de også vandt den i Sao Paulo i slutningen af marts.

Få uger forinden vandt de verdens største Counter Strike-turnering, Major-turneringen IEM Katowice i Polen, hvor de samtidig høstede intet mindre end 3,3 millioner kroner. Få uger senere vandt de årets anden titel ved Blast Pro Series i Sao Paulo.

Astralis har ellers været nærmest urørlige i det eneste år, og det kunne for nyligt også aflæses på verdensranglisten, hvor de i april blev det første hold nogensinde til uafbrudt at ligge nummer et.