E-sport

Dansk træner tilbageholdt: Dreamhack-semifinale udsat

Træneren for OpTtic, Casper ’ruggah’ Due, ventede i mere end en time på at få lov til at komme ind i hallen, hvor holdet spillede semifinale.

Dreamhack Open Summer vises direkte på TV 2 Zulu og TV 2 PLAY.​

Det danske Counter-Strike: Global Offensive-hold OpTic fik en skidt optakt til den danske semifinale ved Dreamhack Open Summer i svenske Jönköping.

Inden mødet med Tricked blev OpTics træner, Casper ’ruggah’ Due, nemlig nægtet adgang til arenaen. I over en time stod han udenfor og ventede på politiet, fordi han havde medbragt nogle hovedpinepiller uden en indlægsseddel med en beskrivelse af pillerne.

- Det ødelægger lidt vores forberedelser. Det er lidt irriterende, men vi må tage det, som det kommer, siger OpTic-spilleren Kristian ’k0nfig’ Wienecke til TV 2 SPORT.

- Det er selvfølgelig megatræls, at han ikke er her. Det kommer vi da også til at kunne mærke, især for sådan en som mig, fordi 'ruggah' er en stor støtte under kampene, tilføjer Rene 'TeSeS' Madsen.

OpTic og Tricked skulle spille mandagens første semifinale i Jönköping. Kampen var programsat klokken 10, og arrangørerne valgt at udsætte semifinalen til klokken 10.15.

I lang tid så det ud til, at OpTic måtte indlede kampen uden træner, men takket være en lille forlængelse af udsættelsen nåede han alligevel på plads. Klokken 10.18 gik 'ruggah' ind hallen, og klokken 10.20 begyndte kampen.

- Jeg er lettet, men jeg har hele tiden haft mit på det rene, så jeg har ikke været så nervøs for, hvad der skulle ske. Nu er det bare ind og komme i gang - og forhåbentlig vinde kampen, sagde Casper 'ruggah' Due til TV 2 SPORT, mens han var på vej ind til spillerne.

Hvad med drengene, er de rystede?

- Nej, det tror jeg ikke. Jeg har skrevet lidt med dem i gruppechatten, og de har lavet lidt jokes. Alt er godt, og nu skal vi bare i gang.

Casper 'ruggah' Due ankom i boksen næsten 20 minutter efter den planlagte kampstart.

På papiret var OpTic storfavorit inden opgøret, selvom Tricked faktisk ligger lidt bedre placeret på ranglisten. De to danske hold ligger nummer 31 og 33.

I den anden semifinale mødes Aristocracy og Ancient.

Dreamhack Open Summer vises direkte på TV 2 Zulu og TV 2 PLAY.

Finaleprogrammet

Klokken 10.00 Semifinale: Tricked mod OpTic

Klokken 13.25: Semifinale: Aristocracy mod Ancient

Klokken 17.10: Finale